Västerås stifts intranät

Felanmälan VIP och VTP

Här felanmäler du som är ansluten till Västerås stifts IT- och/eller Telefoniplattform (VIP/VTP) problem med din dator, e-post och din telefon. Efter anmälan kommer du att få en bekräftelse och ett ärendenummer som du sedan kan använda för eventuell vidare kommunikation.

Klicka här för att komma till felanmälningssidan.

Sista numret av Magasinet
    I förra veckan landade det sista numret av Västerås stifts Magasin hos anställda och förtroendevalda runt om i stiftet. Under de 13 år som tidningen kommit ut har det hunnit bli 26 nummer. Du hittar dem alla i pdf-format på Västerås stifts webbplats. Bakgrunden till nedläggningen är att Västerås stift under 2019 kommer att prioritera främjande insatser gentemot församlingarnas eget kommunikationsarbete, bland annat genom projektet Kommunikation som mission.
    Skapad 2018-12-12 11:03 av: Ann Löfqvist

Foto: Gustaf Hellsing/ Ikon

Riktlinjer för begravningsverksamheten
    Från 1 januari 2019 träder en ny regel i kyrkoordningen i kraft, innebärande att kyrkofullmäktige ska fastställa riktlinjer för begravningsverksamheten. Vi rekommenderar att man planerar för att fastställa dessa vid vårens kyrkofullmäktige, om man inte hinner före årsskiftet.
    Skapad 2018-12-11 13:20 av: Ann Löfqvist
    Honung
    Det finns närproducerad honung att köpa!
    Skapad 2018-12-04 14:35 av: Lisa Fröberg

Foto: Gustaf Hellsing

Kurs i att leda gudstjänst som lekman
    Ett fåtal platser kvar finns på ”Gudstjänstglädje” – en kurs för den som har uppdraget att leda gudstjänst i församlingen, men som inte är präst.
    Skapad 2018-11-26 15:25 av: Ann Löfqvist

Foto: Åke Paulsson

Lisa Fröberg - 2019 års Lydiapristagare
    Stiftsadjunkt Lisa Fröberg har av Stiftsstyrelsen utsetts till 2019 års Lydiapristagare.
    Skapad 2018-11-15 14:50 av: Lotta Söderberg

Foto: Emil Atak

Klockringning på söndag till minne av första världskrigets slut
    Söndag 11 november är det 100 år sedan det blev fred efter första världskriget. Kring detta väntas stor internationell uppmärksamhet.
    Skapad 2018-11-08 14:23 av: Lotta Söderberg
    Fortbildning rustar präster och diakoner för de svåra samtalen
    Att möta svåra känslor, som skuld och skam, i ett själavårdande samtal kan upplevas som en utmanande och till och med svår situation, även för en präst eller diakon. Men med rätt kunskaper och goda förberedelser kan alla, oavsett tidigare erfarenhet av själavårdande samtal, stå väl rustade inför att ha de svåra samtalen.
    Skapad 2018-10-18 10:32 av: Ann Löfqvist

Den som varit med på Merlinlägret tre gånger får dra kung Arthurs svärd ur stenen. Foto: Ann Löfqvist

Magi när unga rollspelar - dags för anmälan till årets Merlinläger
    Varje november fylls skogarna runt Finnåkers kursgård av modiga unga väpnare, riddare, drottningar, trollkarlar och skrämmande vålnader. Då är det dags för årets stora Merlinläger – ett rollspelsläger för barn i mellanstadieåldern, 10-12 år.
    Skapad 2018-10-18 08:51 av: Ann Löfqvist
    Studiebesök
    Imorgon onsdag kommer ett 15 tal personer på besök ifrån länsstyrelsen för att se på nybyggnationen. Det börjar med kaffe kl. 10 och därefter rundvandring.
    Skapad 2018-10-16 14:00 av: Britas Lennart Eriksson
    Stöldskyddsmärkning koppar

Kopparstölder ökar igen - har ni DNA-märkt er koppar?
    Vi har under sommaren sett flera kopparstölder på byggnader och kyrkogårdar. Nu när mörkret ger mer skydd åt förövare finns anledning att förebygga stöld, vara mer uppmärksam och kontrollera era byggnader. Ökad uppmärksamhet, kontroll och DNA-märkning är vad varje församling och pastorat kan göra för att förebygga och förhindra stölder.
    Skapad 2018-09-28 10:26 av: Lotta Söderberg
    1 2 3 4 5  ... < >