VÄSTERÅS STIFTS INTRANÄT

ANMÄLAN TILL DIAKON OCH PRÄSTMÖTET!

NYHETER

Sommarstädningen av intranätet är färdig!
    Yeah! Nu är ytterligare ett steg i förnyelsen av vårt intranät avklarat. Gå gärna in och titta runt och kom med feedback. Det är lätt att bli hemmablind i arbetet. Ambitionen med alla förändringar är att det ska bli enklare att hitta material och att vi ska kunna hänvisa våra kollegor i församlingarna till relevant material i olika frågor. Klicka här för att läsa mer om förändringarna!
    2019-07-19 12:00
    Rekryteringen av ny stiftsdirektor är avslutad!
    Rekryteringen av ny stiftsdirektor efter Britas Lennart Eriksson är avslutad. Den första oktober 2019 börjar Karin Spector på Västerås stift. Välkommen Karin!
    2019-07-01 11:13
    Gå med i Prideparaden på Lördag
    På lördag 29 juni går Svenska kyrkan med i Prideparaden och som vanligt följer minidomkyrkan med i tåget. Vi hoppas att många vill vara med och vandra i tåget och manifestera att störst av allt är kärleken! Vi som vill gå bakom Svenska kyrkans banderoll samlas på Domkyrkoplan kl 12.45 och ansluter sedan till Pridetåget som avgår kl 13.30 från Stora torget. Bär gärna något regnbågsfärgat, eller allmänt färgglatt!   Allt gott!   Caroline Kyhlbäck Präst och Student Chaplain
    2019-06-28 13:09

En sommarhälsning från Västerås stifts prostmöte
    Västerås stifts prostar tillsammans med biskopen vill skicka en hälsning inför sommaren till stiftets församlingar. Vårt uttalande gäller den situation vi ser i våra församlingar och det som sker i Sverige idag.
    2019-06-19 11:24
    UPPDATERAT! Störningar i telefonin
    Tele2 har stora störningar på sitt nät över hela Sverige för både privat och företagskunder. Dom felsöker och vi hoppas att det löser sig snarast. Problemet visar sig så att samtal inte kopplar upp, samtal bryts eller inget ljud hörs för varken den som ringer in eller svarar i telefonen. UPPDATERAT! Tele2 meddelar att felet är avhjälpt sedan 18/6 kl.18 men att fortsatta uppdateringar pågår!
    2019-06-19 11:02
    Förändringarna fortsätter på intranätet
    Nu under sommaren kommer vi att se över strukturen i vänstermenyn på stiftets intranät. Tanken är att det ska bli ordning och reda i menyerna så att det är lätt, inte minst för våra kollegor ute i församlingarna och pastoraten, att hitta den information som de behöver.
    2019-06-17 16:31
    sommarinfo
    Läs mer vad som gäller receptionsöppet, fika, postgång och chefsjour här nedan!
    2019-06-13 16:53
    Medieärenden under sommarperioden
    Västerås stifts pressjour kommer att vara bemannad under hela sommarperioden. Hänvisa journalister till 021-178595. Det går också bra att ringa det numret om du själv behöver stöd i press- och mediekontakter.
    2019-06-13 16:11

Vad vet stiftsprosten? 2019-06-05
    Som ni säkert minns så skrev jag någonting om att följa upp dopet förra gången. Jag skriver redan nu här i ingressen att det naturligtvis handlar om att ha en pågående kommunikation med både föräldrar och barn redan långt före konfirmationen, men jag vill ändå lyfta fram lite fakta ur stiftsrapporten om just konfirmation.
    2019-06-05 07:00

Foto: Ann Löfqvist

Gustaf Dal tillträder tjänsten som Miljö- och kvalitetsansvarig
    Den här veckan börjar Gustaf Dal sitt nya jobb som Miljö- och kvalitetsansvarig på Västerås stifts skog AB. Gustaf är en social person som gillar att dela med sig av sina kunskaper, inte minst om nyckelbiotoper och rödlistade arter. Han kommer närmast från en tjänst på Skogsstyrelsen i södra Jämtland