VÄSTERÅS STIFTS INTRANÄT

NYHETER

Foto: Jonas Bilberg / Ikon

Välkomna till Asylrättscentrums föreläsning "Uppehållstillstånd inifrån Sverige"
    Den 27 april kl 13-15 bjuder Asylrättscentrum in till sin tredje gemensamma föreläsning "Uppehållstillstånd inifrån Sverige".
    2021-04-20 09:08
    Fortsatt avrådan från verksamhet inomhus för barn och unga i hela stiftet
    Sedan den 25 mars har alla smittskydd i stiftet gjort en temporär avrådan från inomhusaktiviteter för barn och unga, oavsett ålder. Det beror bland annat på att smittspridningen i åldersgrupperna 10-29 år är omfattande. Då smittspridningen fortsätter att öka har Västerås stifts ledning valt att förlänga rekommendationen att ställa om befintlig verksamhet för dessa åldersgrupper så att samlingar inomhus kan undvikas. Avrådan att genomföra verksamhet inomhus gäller till och med den 2 maj och kan komma att förlängas.
    2021-04-16 09:00
    Rapport från krisledningen: Fortsätt följa de allmänna råden – även efter vaccination
    Smittan fortsätter att öka kraftigt i hela stiftet med ett högt tryck på sjukvården som följd. I Dalarna är det nu platsbrist på intensivvårds- och coronaavdelningar. Det är viktigt att vi alla gör vad vi kan för att bryta den negativa utvecklingen i smittspridningen och följer myndigheternas råd. Det gäller även den som har fått vaccin.
    2021-04-07 15:21
    Förändrade rekommendationer för barn och unga samt lägerverksamhet
    Den negativa utvecklingen med ökad smittspridning och ökad förekomst av virusmutationer fortsätter tyvärr i stiftet. I rådande läge har stiftets ledning beslutat om två förändringar i gällande rekommendationer kring verksamhet för barn och unga samt lägerverksamhet.
    2021-03-30 13:12
    EU-finansierade projektet Kapacitetshöjande samverkan går in en ny fas
    Fredrik Norén, projektledare för AMIF-projektet Kapacitetshöjande samverkan, berättar om vad som är aktuellt just nu när den inledande kartläggningen av mottagande och integration av migranter sedan 2015, nu är gjord.
    2021-03-26 10:18
    Lägesrapport från krisledningen: Ute är det nya inne när smittan ökar i stiftet
    Den senaste kyrkoherdeenkäten visar att Västerås stifts församlingar klarar omställningsarbetet på ett bra sätt. Utomhusverksamhet har på många håll blivit lösningen när smittan bland barn och unga ökar, samtidigt som det är viktigt att upprätthålla verksamheten för dessa åldersgrupper.
    2021-03-26 09:37
    1 2 3 4 5  ... < >