Västerås stifts intranät

Vad vet Stiftsprosten 2019-04-11
    Den här gången vill jag på förekommen anledning - nämligen en fundering från en av er läsare - berätta lite mer om stöd och främjande i församlingarnas arbete med hjälp av pedagoger. Både församlingspedagogerna själva och pedagoger på stiftet.
    2019-04-11 07:00

Therese Leopoldsson vikarierar i diakonala teamet
    Till och med årsskiftet kommer vi att ha förstärkning i diakonala teamet. Therese Leopoldsson kommer bland annat att ingå i arbetsgruppen för ungas hälsa/ohälsa och arbete med frågor som föräldrastöd och stötta våra församlingar i frågor som rör migration och stöd till flyktingar och asylsökande.
    2019-04-03 16:04

Film från Älskad
    Stiftskonfirmanddagen ÄLSKAD i lördags var något extra. Nu kan du som var med återuppleva dagen och du som inte var med få en snabbrepris på vad det innebär när 1200 konfirmander och ledare samlades för att fira mässa, lyssna på föreläsningar och ha fantastiskt roligt. #älskad
    2019-04-02 18:02

Foto: Carina Robertsson

Jubilatehelg i Malung - tre dagar sångglädje och gemenskap
    Helgen 22-24 mars sammanstrålade körsångare från olika delar av Västerås stift i Malung. Hela körer, delar av körer och enstaka körsångare träffades för att sjunga tillsammans. Åldersspannet var stort och deltagarna kom från Skultuna, Avesta, Bettna, Ludvika, Grangärde, Falun, Uppsala, Kopparberg, Borlänge, Frövi-Fellingsbro och Malung.
    2019-03-28 10:00

Vad vet Stiftsprosten? 2019-03-28
    Oration! sa Bill. Högtidligt tal! sa Bull. För två veckor sedan berättade jag ivrigt om "Barnens oration" vid kommande diakon- och prästmöte. Tacksamt har jag tagit emot ett påpekande från en av er läsare om risken med att använda ett distanserande språk. Det ger mig inte minst anledning att berätta mer om vårt ständiga arbete med barns perspektiv.
    2019-03-28 07:00
    Morgonbön sista torsdagen i månaden
    Torsdagen 28/3 9.15 möts vi för en enkel andakt i Mariaslängtan om du vill. Välkommen!
    2019-03-27 14:41

Foto: Svenska kyrkan/ Ikon

Vänstiftet i Moçambique hårt drabbat av cyklonen
    Närmare 2 miljoner människor har drabbats av cyklonen Idai i sydöstra Afrika. De nordliga delarna av Västerås stifts vänstift Lebombo, bland annat staden Beira, finns i det drabbade området. Via Svenska kyrkans lokala partners på plats i Moçambique, Zimbabwe och Malawi kan församlingar och enskilda stötta hjälpinsatser på plats.
    2019-03-27 14:29
    Påminnelse - Lyssna på Osório på fredag
    På en soptipp i Maputo arbetar Osório Banze med att skapa ett värdigt sammanhang för de barn som bor och försörjer sig på soptippen. Osório välkomnade i höstas våra vänstiftsvolontärer Josefine och Andrea och nu har de bjudit in honom till oss. Kom och lyssna på honom på fredag 29 mars kl 10-10:30 i Maria-salarna! Vi får också en uppdatering om läget i vänstiftet efter Idais fruktansvärda framfart
    2019-03-25 08:46

NÖDROP!
    Närmare 2 miljoner människor har drabbats av cyklonen Idai i sydöstra Afrika. Bland annat vårt vänstift i Moçambique. Många är i akut behov av humanitär hjälp och behovet av gåvor är stort. Nationell nivå har mobiliserat och här kan du läsa mer om vad som görs.
    2019-03-20 18:07

Glöm inte att titta på intranätet
    2019-03-19 08:19
    1 2 3 4 5  ... < >