Kyrkans miljödiplomering

Svenska kyrkans miljödiplomering är ett miljöledningssystem som utvecklats för användning inom församlingar, pastorat, stift och stiftsgårdar.

Arbetssättet skapar förutsättningar för ett långsiktigt arbete med miljö- och andra hållbarhetsfrågor med utgångspunkt i en teologisk grund. Inom miljödiplomering sätts mål för både det pastorala arbetet och för andra verksamhetsområden. Arbetet bygger på delaktighet och gemensamt lärande.

Att bli diplomerad innebär ett stort steg i riktning mot en miljöanpassad och långsiktigt hållbar verksamhet.

Kyrkans miljödiplomering har reviderats

Förändringarna innebär att steget in i diplomeringen blir enklare, med mindre administration och dokumentation.  Även steg 2 och 3 har förenklats och förtydligats för att göra standarden mer lättillgänglig och koppla den tydligare som ett verktyg till vår gemensamma nationella färdplan för klimat. Standard och vägledning finns publicerade på Miljödiplomering för hållbar utveckling - Svenska kyrkan intranät - Hållbarhetsportalen.

Hör av er om ni har frågor eller behöver stöd i arbetet med miljödiplomering till:

Lena Aune

Samordnare miljödiplomering & verksamhetsutvecklare Undersvik stiftsgård