KICKK - Inspiration och utbildning i gemensamma system

Välkommen till inspiration och utbildning i våra gemensamma system. Under 2021 ges utbildning i Public360 - diarieföring samt fortsättningsutbildning/workshop i Public360 under flera tillfällen.

Public360 - diarieföring

Under 2021 erbjuder Uppsala stift stöd och utbildning till de pastorat/församlingar som vill börja använda Public360 för sin diarieföring. Vi inleder med en informationsträff för nyfikna i mars, följt av utbildningar under både vår och höst. Första utbildningstillfället är i månadsskiftet april/maj 2021.

Utbildningen sker i tre separata omgångar under året, där deltagarna väljer en av dessa omgångar. För omgång 2 och 3 är dag 1 gemensam, varför de också har en gemensam sista anmälningsdag.

Informationsträff

Syfte: Att ge en övergripande information om systemet och vad som krävs för att börja använda det.

​Tid:  Tisdag 31 augusti kl 10 - 11.30, sista anmälningsdag 24 augusti [ANMÄLNINGSLÄNK]

Plats: Digitalt videomöte, länk skickas till de som anmält sig efter sista anmälningsdag, se nedan.

Kostnad:​ Informationsträffen är kostnadsfri.

Grundutbildning - diarieföring och Public360

Utbildningen genomförs under 3 dagar; en halvdag med grunder i diarieföring, 1,5 dag genomgång av systemet samt övningar, en halvdag med uppföljning och frågestund​.

Utbildningen är kostnadsfri.

Plats: Digitala videomöten, länk skickas till de som anmält sig efter sista anmälningsdag, se nedan.

Anmälan:

Grunder i diarieföring  - Senast den 5 oktober. [ANMÄLNINGSLÄNK]

Dag 1 - Obligatorisk för alla

OBS! Kom ihåg att också anmäla dig till dag 2 eller 3.

Omgång 1 (dag 2 och 3) - Senast den 5 oktober. [ANMÄLNINGSLÄNK]

Omgång 2 (dag 2 och 3) - Senast den 5 oktober [ANMÄLNINGSLÄNK]

Dag 1 - grunder i diarieföring

Syfte:  Att ge deltagarna grundläggande kunskaper i diarieföring och en överblick av systemet.

Tid:  Omgång 1 och 2 - Tisdag 12 oktober kl 10 - 12

Dag 2 - grunder i Public 360 samt övning i övningssystem

Syfte: Att ge deltagarna grundläggande förståelse för de vanligaste arbetsmomenten i systemet, samt möjlighet att arbeta i ett övningssystem.

På förmiddagen har vi gemensam genomgång, på eftermiddagen gör deltagarna övningar på egen hand med möjlighet att få stöd vid behov.

Tid: Omgång 1 - Tisdag 19 oktober kl 10 - 15

Omgång 2 - Måndag 25 oktober kl 10 - 15​

Dag 3 - mera grunder i Public 360

Syfte: Att ge deltagarna ytterligare kunskaper i systemet.

Tid: Omgång 1 - Onsdag 20 oktober kl 10 - 12

Omgång 2 - Tisdag 26 oktober kl 10 - 12

Fortsättningsutbildning/workshop i Public360

Förkunskaper: Deltagarna ska ha arbetat i Public 360 i minst en månad.

Syfte: Att ge deltagarna möjlighet att få svar på frågor som uppkommit efter grundutbildningen.

Tid: Måndag 22 november kl 10 - 12, anmälan 15 november [ANMÄLNINGSLÄNK]

Onsdag 1 december kl 13 - 15, anmälan 24 november [ANMÄLNINGSLÄNK]

Certifieringsutbildning i Kbok

Utbildningen ingick inte i KICKK januari 2021. Har du behov av Kbok-utbildning, hör av dig till uppsalastift.adminstod@svenskakyrkan.se så kontaktar vi dig.

Utbildning i Kyrksam

Den senaste Kyrksam-utbildningen ingick i KICKK januari 2021. Har du behov av Kyrksam-utbildning, hör av dig till uppsalastift.adminstod@svenskakyrkan.se så kontaktar vi dig.

Utbildningsportalen har en e-utbildning i Kyrksam som uppdaterades 27 mars. Det är ett helt nytt utbildningspaket som du hittar här!

Vad är KICKK?

På KICKK dukar vi upp ett smörgåsbord av information om de olika gemensamma administrativa systemen och de utbildningstillfällen som stiftet erbjuder. Här får du en möjlighet att fundera över om du behöver höja din kompetens eller om det är något system ni inte använder som du vill veta mer om. ​

Kontaktperson KICKK

Eva Östberg