Teologiska utgångspunkter

Den teologiska reflektionen är viktig i arbetet med och för asylsökande och nyanlända. Här finner du texter som formulerar teologiska utgångspunkter för församlingens arbete.

Teologisk grund: Därför engagerar sig Svenska kyrkan för människor på flykt

Miljontals människor är på flykt undan förtryck, våld och misär. Nu kommer många hit för att söka asyl och finna en ny vardag. Som kyrka välkomnar vi dem. Här kan du ta del av en teologisk reflektion över Svenska kyrkans arbete för och med människor på flykt.

Mötet med kristna från andra kyrkotraditioner

Bland de människor som söker asyl i Sverige finns hela bredden av kristna traditioner representerade. Här hittar du teologiska utgångspunkter för församlingens arbete för och med de som tillhör andra kristna kyrkor.

Interreligösa möten​

Respekt är det viktigaste ledordet i samtal över religionsgränser. Här kan du läsa om vad som är viktigt att tänka på i mötet med människor av annan tro.​

Support Migration, Support migration
    2017-10-17