• Från Bokmässan: Dom som stod kvar

Vad hände egentligen med det öppna Sverige flyktinghösten 2015? På Bokmässan samtalade journalisten och författaren Thord Eriksson med ärkebiskopens teologiske sekreterare Jakob Wirén om sin nya bok 'Dom som stod kvar'.

Publicerad  2019-10-08 16:28 av  Therése Naomi Jonsson
    • Referat: Kyrkor möttes i nordisk-baltiskt migrationsnätverk

Churches' Commission for Migrants in Europe (CCME) samlar varje år sina nordiska och baltiska medlemskyrkor för ömsesidigt kunskapsutbyte och samtal om migrations- och integrationsfrågor. I år hölls mötet den 19-20 september i Sankt Andreas kyrka i Köpenhamn i samarbete med Folkekirkens Migrantsamarbejde. Deltog gjorde representanter för kyrkor från Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Publicerad  2019-10-07 16:29 av  Therése Naomi Jonsson
    • Fler kommuner inför tiggeriförbud

Fler svenska kommuner inför eller planerar att införa tiggeriförbud. Svenska kyrkan har sedan tidigare ställt sig bakom ett dokument som argumenterar mot att förbud införs.

Publicerad  2019-10-07 11:17 av  Therése Naomi Jonsson
    • Stöd och support i sommar

Support migration kommer att vara stängd mellan den 15 juli och den 2 augusti och vi kommer då inte att ha möjlighet att besvara frågor. Här hittar du kontaktuppgifter till andra stödfunktioner dit du kan vända dig under sommaruppehållet.

Publicerad  2019-06-19 09:57 av  Erik Backlund
    • Ny asylkommission bildad

Tisdagen den 18 juni presenterades Asylkommissionen vid en pressträff i Stockholm. Svenska kyrkan är en av de medlemmar som ingår i kommissionen.

Publicerad  2019-06-18 13:57 av  Erik Backlund
    • Kyrkoledare samtalade om konvertiter med Morgan Johansson

Den 22 maj mötte presidiet för Sveriges kristna råd justitie- och migrationsminister Morgan Johansson för ett samtal om konvertiter, migrationslagstiftning och häktningstider.

Publicerad  2019-05-23 10:57 av  Per Hård af Segerstad
    • Svenska kyrkans engagemang för asylsökande och konvertiter

Kristna konvertiter befinner sig i en mycket utsatt situation när de söker om asyl och får avslag på sina ansökningar. Nu finns en uppdaterad text på Svenska kyrkans webbplats om vad kyrkan gör för konvertiter i asyl- och återvändandeprocess.

Publicerad  2019-04-30 13:32 av  Per Hård af Segerstad
    • Rapport från konferens: ”Contested Humanities"

1-3 april ägde konferensen ”Contested Humanities” rum i Rom. Konferensen samlade forskare, doktorander, studenter, kyrkliga representanter från Vatikanen samt från Svenska kyrkan, liksom civilsamhällesaktörer för att under tre dagar diskutera rådande situation i Europa gällande migration och populism.

Publicerad  2019-04-15 11:20 av  Per Hård af Segerstad
    • Kurs rustar för församlingarnas integrationsutmaningar

Utbildningen "Tillsammans i det mångkulturella samhället" har pågått sedan november 2018. Nu har det sista kurstillfället hållits och i slutet av april examineras deltagarna, som kommer från församlingar runt om i Sverige.

Publicerad  2019-03-28 13:26 av  Per Hård af Segerstad
    • Nytt nätverk för integration på landsbygden

Nätverket ”Ett annat centrum” vill verka för demokrati och människovärde, mobilisera för nya strömningar och möjliggöra ett aktivt samarbete med landsbygdsnätverk för kyrkorna i övriga Europa.

Publicerad  2019-03-28 08:03 av  Per Hård af Segerstad
    1 2 3 4 5  ... < >