Utbildningsportalen

I utbildningsportalen hittar du lärarledda kurser, e-utbildningar och blandat lärande inom områden som är relevanta för Svenska kyrkans medarbetare.

Utbildningsportalen har dessutom fördelen att det blir enkelt för medarbetare och chefer att få översikt över sin kompetensutveckling. Till exempel ligger utbildningshistorik, kursintyg och anmälningar nu på ett och samma ställe.

Till Utbildningsportalen

Portalen har tagits fram i samarbete med leverantören Grade. Under hösten 2020 anslöt sig fem stift för att lägga upp egna utbildningar i portalen. För mer information om hur ett stift kan ansluta sig, skicka ett mejl till kyrkokansliet.utbildningsportalen@svenskakyrkan.se

Möjligt att boka på nya sätt

Det här innebär också en viss förändring i hur bokningar för utbildningar, möten och events kan göras. Nuvarande systemet Anmälan kommer att avvecklas i juni 2021 och mer information om detta skickas till berörda administratörer.

• Utbildningsportalen – Används för e-utbildningar och lärarledda kurser.
    • Trippus – Används för konferenser och större events samt till inbjudningar till externa målgrupper. Detta kan handla om till exempel konferenser med parallella sessioner men även inbjudan via webben till events som barntimmar eller körövningar. Du hittar mer information om Trippus här.
    • Kalendern i Outlook – Används även i fortsättningen för mindre möten inom Svenska kyrkan.

Instruktionsfilmen nedan guidar dig genom den nya Utbildningsportalen.​

Lena Mattsson, Avdelningen för gemensamma funktioner
    2021-02-11