Återställning av lösenord konto i Svenska kyrkans behörighetsystem

Användare med konton i Svenska kyrkans behörighetssystem kan registrera sitt mobiltelefonnummer för att själva kunna återställa sitt lösenord via SMS om det glömts bort.

Hur registrerar man sig för lösenordsåterställning?

Detta gör du genom att registrera ditt mobilnummer i Behörighetswebben. Instruktion om hur du går tillväga finner du i lathunden "Ändra min information" som finns för nerladdning här​

Så här återställer du lösenordet via SMS

1. Gå till sidan för lösenordsåterställning
    2. Klicka på Glömt lösenord. ​
    3. Skriv in ditt användarnamn, exempel: forefter
    4. Du får se dina fyra sista siffror i numret som finns registrerat, klicka Skicka kod så får du ett sms med verifieringskod.
    5. Skriv in koden i rutan.
    6. Du får nu möjlighet att själv välja ett nytt lösenord. Detta lösenord är sedan giltigt för inloggning till Svenska kyrkans system så som e-post, GIP-skrivbord, intranät, KBOK, KOB, Kyrksam mm. Glöm inte att lägga in ditt nya lösenord även i telefon eller läsplatta om du har e-posten upplagd där.

Hur gör jag om jag inte hunnit registrera mig?

Vänd dig i första hand till din behörighetsadministratör som kan registrera ditt mobilnummer i behörighetswebben.​

Redaktör och innehållsansvarig
    Linnea Edlund, Avdelningen för gemensamma funktioner
    X
    Dokumentid: 1263120- Webid: 21703 - Unitid: 2147483523