Anslut till GIP utanför kyrknätet

Du kan nå ditt GIP-skrivbord även hemifrån, eller på platser utan tillgång till Kyrknätet. Du behöver då ha en lösenordsdosa eller ett mobilpass kopplat till ditt GIP-konto, samt programmet Citrix Receiver installerat på din dator.

För att nå GIP-skrivbordet från en vanlig webbläsare går du till sidanhttp://gipweb3.svenskakyrkan.se

Om du inte har programmet Citrix Receiver installerat på din dator kommer webbsidan att uppmana dig att installera detta. Om den automatiska uppmaningen inte fungerar så kan du ladda ned programmet här: Länk

Citrix Reciever finns också att ladda ned till nyare versioner av Windows, samt Macintosh/Apple-enheter.

En förutsättning är att ditt ID-nummer för lösenordsdosan eller ditt mobilpass finns kopplat till ditt GIP-konto. Är du osäker på detta så kontakta Kanslistöd.

I inloggningsrutan anger du du följande uppgifter:

SK nummer: ID-numret från din lösenordsdosa eller mobilpass, ex: SK123456
    Lösenord: Ditt lösenord till GIP-kontot​, ex 7hemligHeter
    Passcode: Lösenord från säkerhetsdosa: ex: 87a5p1

Observera att specialtecken i GIP-lösenordet kan ibland ställa till med problem i denna inloggning.

Om du inte har lösenordsdosan/mobilpasset kopplat till ditt konto kan du installera VPN-klienten, och sedan gå till http://gipweb3.svenskakyrkan.se

X
    Dokumentid: 1265918- Webid: 21703 - Unitid: 2147483523