• Microsoft 365 och den nya intranätslösningen går över i förvaltning

Microsoft 365 har förts in brett i Svenska kyrkan sedan 2019. I takt med att införandena förändras till en mindre skala och förvaltningen börjar ta över minskar projekts resurser.

Publicerad  2022-06-21 09:30 av  Päivi Wiberg
    • Varning för bluffmail - spoofing

Just nu cirkulerar det mail där avsändaren utger sig för att vara en anställd inom Svenska kyrkan ofta på en ledningsposition t ex en kyrkoherde. Avsändaradressen är inte en svenska kyrkan adress men i mailet utger sig personen för att vara en svenska kyrkan anställd. De har utnyttjat namnet på avsändaren, men meddelandet är inte skickat från den personen. Det kallas för spoofing. Får du detta mejl gör du bäst i att inte svara på det och slänga i papperskorgen.

Publicerad  2022-06-17 08:23 av  Ida Forsström
    • Varning för bluffmejl - phishing

Det har skickats ut ett e-postmeddelande med försök till nätfiske till anställda inom Svenska kyrkan idag. Klicka inte på länken. Släng mailet. Om ni har klickat på länken, kontakta Kanslistöd omgående

Publicerad  2022-06-09 10:29 av  Örjan Podobedov

Publicerad  2022-06-08 14:34 av  Örjan Podobedov
    • Produktionssättning behörighetswebben 2 juni

Behörighetswebben har en förberedande produktionssättning inför att behörigheter till Public 360 ska tilldelas via behörighetswebben.

Publicerad  2022-05-31 09:44 av  Ulrica Lindberg
    • Varning för bluffmejl - phishing

Det har skickats ut ett e-postmeddelande med försök till nätfiske till anställda inom Svenska kyrkan idag. Klicka inte på länken. Släng mailet. Om ni har klickat kontakta Kanslistöd omgående Utdrag från mailet:

Publicerad  2022-05-27 08:04 av  Oliver Hodgson

Publicerad  2022-05-02 11:07 av  Johanna Jönsson
    • Lyckad flytt av kyrknätet till ny datahall

Svenska kyrkan har efter lång planering med många involverade i helgen den 22 – 24 april genomfört datahallsflytt med ett lyckat resultat.

Publicerad  2022-04-25 15:32 av  Sandra Karlmark
    • Citrix Workspace App - Anslutning till nya fjärrskrivbordet

Vi har under dagen fått information om att flera upplever problem vid anslutning till fjärrskrivbordet via Citrix reciver.

Publicerad  2022-04-25 14:12 av  Johan Gahlin

Publicerad  2022-04-19 08:19 av  Joakim Åstrand