Webbinarium om Katekumenatet - Vuxenväg till tro

Katekumenatet är ett sätt för församlingen att möta och ta emot vuxna som söker undervisning och som vill finna en tro. Är du nyfiken på katekumenat eller funderar på att starta upp en grupp i din församling? Då är detta en förmiddag för dig!

Meta Måhl, pedagog i Gävle pastorat och erfaren katekumenatsledare, medverkar tillsammans med Charlotte Bachelder och berättar om katekumenatets upplägg och pedagogik. Det kommer att finnas utrymme för samtal i mindre grupper.

Kort om katekumenatet: I katekumenatet delar vi både samtal och gudstjänstgemenskap. Samtalen utgår från deltagarnas egna frågor och livserfarenheter och utifrån dessa får vi möta Bibelns berättelser, kristen tradition och kyrkans liv. Fyra gudstjänster markerar milstolparna på deltagarnas väg mot dop, doppåminnelse eller konfirmation. Katekumenatet har sina rötter i fornkyrkans dopundervisning.

För alla som arbetar med undervisning för och med ungdomar och vuxna.

Torsdag den 22 april kl.  9.30–12.00, digitalt träff över Zoom.

Ingen kostnad.

Om du har frågor, kontakta Marie Westling, 0152-234 33.

Anmäl dig här senast 9/4

Vid uteblivande vid avgiftsfria kurser debiteras 100 kr för kursomkostnader. ​