Verksamhetsbidrag

Stiftsstyrelsen beslutar om fördelningen av verksamhetsbidrag till församlingar och pastorat.

Syfte

Enligt kyrkoordningen har församlingarna ansvar för dem som vistas i församlingen. Syftet med verksamhetsbidrag är att främja sådan verksamhet inom den grundläggande uppgiften som församling/pastorat utför på grund av vistelseansvaret.

Verksamhetsbidrag är ett stöd till församling/pastorat som har vissa strukturella omständigheter som medför särskilda krav. Det är också ett komplement till det nationella utjämningssystemet.

Återrapportering ​ 2022

Återrapporteringen för 2022 ska ha inkommit till strangnas.stift@svenskakyrkan.se senast 1a april 2023. Tänk på att en komplett och i tid inskickad återrapportering är en förutsättning för fortsatt beviljade bidrag. Återrapporteringsblanketterna kommer att finnas nedan. Observera att NAV-verksamhet har en särskild blankett.

Ansökan 2024

Sista dag för ansökan är 1 juni 2023. Ansökningsblanketterna kommer att finnas nedan, observera att det är en särskild blankett för NAV-verksamhet.

Elin Henningsson, Strängnäs stift
    2022-09-07