Ungdomsverksamhet i coronatider

När det gäller ungdomsverksamheten så kan man ha samma tänk som när det gäller konfirmandverksamheten.

Ställ om verksamheten så att den går att genomföra på bästa möjliga sätt. Ha träffarna utomhus med utflykter, mysiga grillkvällar, vandringar, skattjakter, skapelseteman, livebibelquiz, mm.

Tänk på om det ska vara mat med ungdomarna, hur ni hanterar och serverar maten.

Lägg kanske in någon extra sommaraktivitet nu när våren blev annorlunda och inte som man hade tänkt eller förväntat sig. Det är många som är ledsna och besvikna av olika anledningar.

Håll kontakten

Men kanske det viktigaste av allt, håll kontakten!

Sms:a, ring, gör en snapchatgrupp, använd skype eller andra videochatplattformar. Hitta på challenges, utmaningar, danser, mm, med varandra på sociala medier.

Det finns ungdomsgrupper som gör tiktoks. T.ex. Tomaskyrkan i Västerås: @tomasgardenvast
    Eller finns på youtube. T.ex. S:t Petri Kyrkas ungdomsgrupp i Malmö: https://www.youtube.com/watch?v=430_gtaAe-o

Unga på gymnasiet och universitet

De äldre ungdomarna som går på gymnasiet eller universitetet där studier ställs om och ställs in kan ha det väldigt tufft just nu.

Ungdomar som bor själva i en universitetsstad och som sitter isolerade med distansundervisning kan må psykiskt dåligt. Vad kan man då göra som församling?

• Dels kan man fundera om det finns ungdomar i sin verksamhet som är i denna grupp och ta kontakt med de en extra gång och se hur det går för dom och hur de mår.
    • Man kan också kontakt de ungdomar som har varit aktiva i församlingen som ungdomar eller unga ledare som ny flyttat till annan ort för studier.
    • Din församling kanske ligger i en stad med universitet eller gymnasieskolor. Finns det någon insats där att göra. Journummer för studenter? Bjuda på kaffe vid boenden?
    • Kontakta skolorna om de ser något behov som behöver fyllas
    Filer för nedladdning
    Elin Henningsson, Strängnäs stift