Rådslag i biskopsgården

Teologiskt trovärdig församlingsdiakoni 2020! Kyrkans diakonala ansvarstagande har genom tiderna sett mycket olika ut. Det har drivits av och gett uttryck för olika teologiska motiv. Vad kännetecknar en trovärdig och genomförbar församlingsdiakoni 2020?

Diakoni är en omistlig dimension av att vara en kristen församling. Det är däremot inte lika självklart hur församlingens diakoni ska utformas och varför. Kyrkans diakonala ansvarstagande har genom tiderna sett mycket olika ut. Den har drivits av och gett uttryck för olika teologiska motiv. Vad kännetecknar en trovärdig och genomförbar församlingsdiakoni 2020?

Medverkar gör Ninna Edgardh, professor i kyrkovetenskap, Stig Linde, diakon och socionom, stiftsdiakon Birgitta Lounela, stiftsadjunkt Jan Eckerdal och biskop Johan.

25 februari, biskopsgården i Strängnäs.

250: -/deltagare.

Om du har frågor, kontakta Jan Eckerdal, 0152-234 23