Örebrorapporten

Barnets röst om gudstjänst och delaktighet. Örebro- rapporten. Framtagen av Örebro pastorat i samarbete med Strängnäs stift och Svenska kyrkans nationella nivå.

Barn och barns andlighet ska få ta plats i vår kyrka!

"Ofta gissar vi vad som är bra för barn, hur barn tänker och vad barn tycker. Det blir inte alltid, eller kanske sällan, rätt. För att få reda på hur barn ser på gudstjänst och sin egen delaktighet i kyrkan ställer vi frågan direkt till barnet.

I boken "Barnets röst" finns resultatet. Förhoppningen är att vi med hjälp av barnens egna tankar och idéer och en djupare förståelse för omvärlden som präglar barnets vardag i Örebro pastorat, kan fatta ännu bättre beslut i enlighet med barnets bästa.

Vi hoppas att den här rapporten bidrar med tips och inspiration till andra som också vill ta till vara och höra barnets röst. Använd de metoder som passar i ditt sammanhang."

Ladda ned o läs som pdf här: barnetsrost-sida-webb
    (vill du skriva ut hela. Skriv sut som häfte, färg)

Pia Andersson, Strängnäs stift
    2021-10-12