Nätverksträff Mer Än Jobb mars 2020

Var med och bidra till ett medvetet och tydligt sätt för församlingen/pastoratet att verka diakonalt - att ta emot människor som står längst från arbetsmarknaden i kyrkans sammanhang

Du som är intresserad eller redan arbetar med att stödja människor på väg in i arbetslivet träffar andra för att lära mer om hur du går tillväga. I nätverket delas erfarenheter och aktuell information om vilket stöd som finns att få på lokal, stifts- och nationell nivå. Nätverket samlar församlingar och anställda i Strängnäs stift till rådslag om frågor och uppkomna behov. Den här gången gästas vi av en representant från Arbetsförmedlingen, med anledning av dess omorganisation och hur den påverkar vårt arbete, samt av diakon Johan Sobelius som berättar om Grön diakoni.

Målgrupp
    Samordnare av praktikinsatser i församling (pedagog, husmor, diakon m.fl.), anställda med uppdrag att vara handledare för praktikanter från Arbetsförmedlingen, personal och ledning med önskan att bygga upp arbete till stöd för människor in i arbetslivet.

Tid och plats
    17 mars kl. 9.30-16.00 i Örebro, Storgatan 27, 703 63 Örebro (Kansliet för Örebro pastorat)

200:- inkl. lunch och fika.​

9.30 Drop-in-fika
    10.00 Presentation och dagens program
    10:30  Förändrade villkor med Arbetsförmedlingens nya organisation? Riktlinjer och råd. Gäst Gunilla Kanrell, Arbetsförmedlingen
    12.00 Lunch på Laurentiusgården och avfärd till Längbro.
    13.15 Grön diakoni - en växtplats för äpplen och människor!? Rundvandring kring äppelodling och beskrivning av arbetssättet. Medverkan av Johan Sobelius, diakon.
    14.45 Fika
    15.00 Hur går vi vidare? Vilka utmaningar och behov ser vi? Rådslag och uppdaterande information från stift och nationell nivå.
    16.00 Slut

Vi samåker i bilar till Längbro. Meddela i anmälan om du behöver skjuts!
    Anmäl även specialkost.
    Kläd dig efter väder för utomhusvistelse ca 30 min.

Kontakt
    Om du har frågor, kontakta Annika Melin Mori, 0152-234 59 eller annika.melin.mori@svenskakyrkan.se

Anmäl dig här senast 9/3

2020-02-19