Migrations- och integrationsfrågor

Foto: Gunnar Menander/GMPP/Ikon

Svenska kyrkans engagemang för flyktingar och asylsökande utgår ifrån övertygelsen om alla människors lika värde och vikten av att mötas som medmänniskor.

Många församlingar möter asylsökande eller flyktingar i olika sammanhang och i olika verksamheter. Denna sida är till för alla er som möter asylsökande eller flyktingar, här presenteras nyheter, material och inspiration som kan användas som vägledning i arbetet. Eftersom det händer mycket inom detta område kommer även denna sida fungera som en kunskapsbas för bland annat nya lagar och regler på migrationsområdet.

Strängnäs stifts handläggare för migrationsfrågor har som uppgift att stödja församlingarna i deras arbete med flykting-, migrations- och integrationsfrågor. Detta görs bland annat genom kunskaps- och informationsspridning, utbildningar och nätverksträffar. Frivilliga och medarbetare är välkomna att ta kontakt med handläggaren för råd och stöd.

Information om utbildningar och nätverksträffar kommer regelbundet att uppdateras på denna sida.

Länkar och mer information hittar ni i spalten till höger.

Filer för nedladdning
    Josefine Radon Bertilsson, Strängnäs stift