Material kring församlingens diakonala uppdrag

Material för samtal, planering, prioritering och reflektion om diakoni

• Ett biskopsbrev om diakoni. Svenska kyrkans biskopar om kyrkans och församlingens diakonala uppgift.  Brevet/boken som PDF här

I högerspalt finns PDF om du vill ladda ned eller skriva ut.
    Samtalsunderlaget; Prata diakoni finns också i högerspalten att ladda ned.

Vägledningen finns också utgiven som bok av Argument förlag, då med ett tillägg av teologiska resurser för diakoni.

• Vill du och församlingen se över, planera, prioritera och göra handlingsplaner för det diakonala arbetet: Använd gärna webverktyget Diakonipastoral.

Verktyget är webbaserat och enklast att använda direkt på nätet. Här finns verktyget: https://internwww.svenskakyrkan.se/Diakoni/diakonipastoral

• Så här skriver de Lutherska kyrkorna i världen om diakoni Diakoni i kontext – Förvandling, Försoning, bemyndigande. Lutherska Världsförbundet 2009.
      Dokumentet som PDF här
    • Diakoni i församlingsinstruktionen Diakoni är ett av det pastorala programmets delar som ska behandlas i församlingsinstruktionen.. Stöd i det arbetet ges av Rebecka Tengnér, Jan Eckerdal eller Birgitta Lounela. Länk till stiftets material om FIN –arbete. I guiden finns frågor för det diakonala uppdraget som kan vara användbara i FIN-arbete men också i planerings-samtal.
    Pia Andersson, Strängnäs stift
    2021-03-02