Meditationshelg

Utforska meditationens väg under en helg på Stjärnholm

Det finns så mycket som splittrar oss – många intryck som kräver vår uppmärksamhet och det är lätt att ta upp mobilen så fort det blir tyst.

Den tysta meditationen hjälper oss till närvaro. Sittställningen (som är hämtad från za-zen) hjälper oss att släppa taget om oss själva och för oss mot det möte som finns förborgat inom oss. Vår andning är en del av den andning som Gud blåser in i världen. Vi behöver inte åka till andra sidan havet för Mötet. Mystikerna säger att när människan stillar sig och öppnar sig så kommer Gud att ge sig till känna. Hur det sker är för var och en av oss att upptäcka.

Under helgen utforskar vi meditationens väg främst genom att sitta men också genom föredrag och gemensamma samtal. Tid är avsatt för egen vila och återhämtning. Kursen vänder sig till dig som är intresserad av meditation. Kanske har du suttit en del, kanske är du nybörjare – det viktiga är att du är nyfiken och motiverad. Det är viktigt att vara i hyfsad psykisk jämvikt för det kan vara krävande att sitta.

Helgen leds av Eric Dominicus som är präst och samtalsterapeut i Enskede Årsta församling.

Tid och plats
    15-17 maj på Stiftsgården Stjärnholm. Start kl 14.00 med incheckning och fika. Avslut söndag kl 12.00 med lunch.

4 100:- inkl. kost och logi i enkelrum.

Kontakt
    Har du frågor om kursens innehåll kontakta Eric Dominicus, eric.dominicus@svenskakyrkan.se, 08-556 133 47
    För frågor om boende, mat etc. kontakta Josefine Zeijlon josefine.zeijlon@svenskakyrkan.se, 0152-234 87.

Anmäl dig här senast 8/4

​Som deltagare kan du söka ekonomiskt bidrag från Stjärnholms vistelsekassa, kontakta Anders Burman anders.burman@svenskakyrkan.se, 0152-234 14.​

Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras hela avgiften, vid styrkt sjukdom debiteras 10% av avgiften. Vid förhinder att delta kan platsen överlåtas.​

Filer för nedladdning