Ledarstöd i Strängnäs stift

I Strängnäs stift finns ett program för stöd till dig som är kyrkoherde/församlingsherde i någon av Strängnäs stifts församlingar och till församlingar som står i begrepp att rekrytera nya ledare.

Stödet omfattar hela processen från det att en ny kyrkoherde/församlingsherde tillträder, tiden när man nyligen tillträtt och behöver få bra introduktion samt under tjänstgöring och efter avslutad tjänst.

Innan

Rekrytering
    Vi bjuder in till en studiedag om att rekrytera till församlingen.

Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning
    Sedan 1 januari 2013 krävs en behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning som behörighet för att söka tjänst som kyrkohede.

Introduktion

Introduktionsdag
    En ny kyrkoherde/församlingsherde bjuds in till en introduktionsdag på stiftskansliet.

Chefshandledning
    Under de tre första terminerna som kyrkoherde ordnar stiftet en chefshandledning i gruppen med nya chefer.

Introduktion på hemmaplan med arbetslag och/eller kyrkoråd
    Medarbetare från stiftskansliet gör ett "hembesök" och samtalar om behovet av introduktion i samspelet med arbetslag och styrelse.

Under

Presidiekonferens och kyrkoherde-/församlingsherdedag
    Från våren 2014 planerar vi årliga presidiekonferenser och kyrkoherdedagar.

Kyrkoherdeutbildning
    För kyrkoherdeutbildning hänvisar vi till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och "Chefs- och ledarskapsutveckling i Svenska kyrkan".

Efter

Domkapitlet bjuder in kyrkoherdar som går i pension till ett avslutande samtal.

Filer för nedladdning
    2016-06-20