Lärande och undervisning 2021-2023

Strängnäs stiftsorganisation kommer ha "Program för lärande och undervisning" som fokusområde 2021–2023. Ledorden är att: undervisa när tillfälle ges!

Det handlar om att ta vara på varje tillfälle och att tänka brett i vilka rum och vad vi vill undervisa om.

Strängnäs stift kommer förutom att brett försöka inspirera och sprida kunskap till och med församlingar/pastorat så att man i församlingen kan undervisa när tillfälle ges.

Dessutom kommer vi arbeta med med framför allt 3 spår:

1.  Döpt till ett uppdrag
    En kvalificerad utbildning i kristen tro för ideella medarbetare.
    Den är uppdelad i två delar. 1. Trons innehåll (hösten 2022)  2. Uppdraget (våren 2023)

2. Dopprogram
    Med erfarenhet och utvärdering från dopprojektet 2020, startar hösten 2021 Dopprogrammet.

Under två terminen ges 4 inspirationsdagar kring olika teman. Den viktiga processen sker i församlingen mellan träffarna. Det kommer finnas material till det i programmets upplägg.

3. Vuxenpedagogik
    Detta spår vill stärka alla medarbetares kunskap och mod i att undervisa vuxna i kristen tro. Genom att lära mer, lära av, lära i.​

Information och kontakt om fokusområdet:
    Vill du veta mer om Strängnäs stifts arbete Program för lärande och undervisning eller har frågor, kontakta projektledare Helena Åhlin, stiftspedagog. helena.ahlin@svenskakyrkan.se eller 0152 234 74​

Pia Andersson, Strängnäs stift
    Helena Åhlin, Strängnäs stift