Källan kursomgång 30

Som medarbetare i Svenska kyrkan omfattas du av dess uppdrag, tro och liv. Genom att delta i "Källan" kan du fördjupa din kunskap om kyrkan, dess uppgift och mål. Du får dessutom möjlighet att växa och mogna som människa samt få nya kontakter med andra medarbetare

Kursen vänder sig till dig utan kyrklig profilutbildning som arbetar med administration och ekonomi, vaktmästeri, ansvarar för lokaler, är barnledare eller musiker. Tillsammans med kollegor i stiftet får du fördjupa dig i Svenska kyrkans tro, lära och liv.

Arbetssättet styrs av att vi ser människan som aktiv, kreativ och kunskapssökande. Vi lär på många olika sätt, till exempel genom föreläsningar, övningar, samtal och reflektion. Mellan kurstillfällena får du studera litteratur och träffa andra kursdeltagare i studiegrupper på hemmaplan. Deltagarnas, resurspersonernas och kursledningens olika erfarenhet och kunskaper ser vi som resurser i utbildningen. Tala med din kyrkoherde eller arbetsledare och anmäl dig sen!

Kursen består av fyra delar som sträcker sig över två terminer. Lit­teraturstudier och gruppsamlingar sker lokalt mellan delkurserna.

Ur kursinnehållet
    Bibeln: bibelkunskap, om olika tolkningar, Jesus i bibeln, hur kan man läsa bibelns böcker idag.
    Etik: Finns det en kristen etik? Människosyn, synen på andra troende.
    Svenska kyrkans tro och liv: Gudstjänst, symboler och riter, dop och nattvard, bön, kyrkohistoria, Svenska kyrkans organisation idag
    Jag och ....: min tro, mina källor, församlingen, Gud.

Start den 10-12 februari 2020,
    delkurs 2 den 12-14 maj,
    delkurs 3 den 15-17 september och
    delkurs 4 den 17-19 november, alla kurstillfällen på Stiftsgården Stjärnholm.

14 500:- för hela kursomgången inkl. kost och logi i enkelrum.

Kontakt
    Om du har frågor om kursinnehållet, ta kontakt med stiftspedagog Britt Norberg, tfn 0152-234 81 eller britt.norberg@svenskakyrkan.se.
    Vid övriga frågor, kontakta kursadministratör Anna-Maija Junnila

Anmäl dig här senast 18 december

Kursavgiften faktureras av stiftet i februari 2020. Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras hela avgiften. Vid styrkt sjukdom debiteras 10% av avgiften. Vid förhinder att delta får platsen överlåtas.

2019-08-22