Internationella rådet i Strängnäs stift

Internationella rådet i Strängnäs stift är en ideell förening med hemvist i Svenska kyrkan. På den här sidan hittar du bland annat information om rådets styrelse, aktuella stadgar och senaste årsmötesprotokoll.

Internationella rådets styrelse väljs av årsmötet som äger rum varje vår. Till årsmötet är alla som på ett eller annat sätt engagerar sig för eller är intresserade av Act svenska kyrkans arbete och vill verka för att stötta och uppmärksamma detta i Strängnäs stift, välkomna.

Internationella rådets styrelse har i uppdrag att stötta församlingarnas arbete med att uppmärksamma och samla in pengar till Act Svenska kyrkans viktiga arbete. Bland annat anordnas varje höst två Rådslag med inspirerande föreläsningar och möjlighet till nätverkande. Ibland anordnas också inspirationsresor och utbildningsdagar.

Internationella rådets styrelse samarbetar på flera sätt med Strängnäs stift och med Act svenska kyrkan på nationell nivå.

Foto: act Svenska kyrkan

Anne Falk, Strängnäs stift