Församlingsdiakoner möts i biskopsgården

Biskop Johan inbjuder till möte med församlingsdiakoner i vårt stift

Förmiddagen startar med mässa i domkyrkan. Efter kaffe i biskopsgården arbetar vi under två olika teman:

•     När och var bär diakonen ledartröja?
    •     Diakon och gudstjänst!

Teman bearbetas med olika perspektiv, bland annat kunskap som formulerats i olika Fokusgrupper för diakoner som arbetat under 2019 och våren 2020 i stiftet.

Lunch i biskopsgården.

Eftermiddagen fortsätter i stora salen i församlingshemmet Domherren alldeles nära biskopsgården:

•     Fortbildning (Presentation av några fördjupningsmöjligheter under höst 2020 samt en lägesbild angående fortbildningsmöjligheter för diakoner. Kort pass)
    •     Att vandra och leda i tro, hopp och kärlek. Diakon Jonas Bodin delar tankar om att skapa ”möjligheternas rum” utifrån sina erfarenheter av att arbeta på pilgrimscentrum i Sverige och Jordanien. Jonas Bodin har också skrivit masteruppsatsen Pilgrimsvandring som ett rum for diakoni 2016.

Andra medverkande är förstås biskop Johan. Ni möter också diakon och universitetslektor Stig Linde som är medarbetare i stiftets projekt Fokus Diakoni samt stiftsdiakonerna Annika Melin Mori, Maria Holmgren och Birgitta Lounela.

Fredag 13 mars 2020, kl. 9-16 i Strängnäs

250:- inkl. fika och lunch.

Kontakt
    Om du har frågor om dagen, kontakta Birgitta Lounela, 0152-234 44. Vid frågor om anmälan och annat praktiskt, kontakta Anna-Maija Junnila.

Anmäl dig här senast 17/2

Kursavgiften faktureras av stiftet. Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstarten debiteras hela avgiften. Vid styrkt sjukdom debiteras 10% av avgiften. Vid förhinder att delta får platsen överlåtas. Kurspriset är 20% högre vid anmälan efter sista anmälningsdag.

2020-02-12