Produktion av förnybar el

Idag bidrar Svenska kyrkan till förnybar energiproduktion genom egen produktion, direkta investeringar och uthyrning av mark till energiproducenter.

På två timmar tar jorden emot lika mycket energi från solen som hela världens befolkning använder under ett år. Det är alltså bara vår förmåga att samla in solenergin som sätter gränser. Vill ni vara en del av denna solcellsrevolution? Installera solceller i er församling!

Mer information, tips och trix kan du läsa om här

För att få vägledning och info, tryck här

För att läsa om vanliga frågor och svar, tryck här

För att få koll på vilka stöd och intäkter ni kan ta del av, läs mer här

För att få solcellsinspiration, tryck här

Ökad anslutning till ramavtal

Det finns ett ramavtal som tagits fram på stiftsnivå med EnergiEngagemang. Ännu finns inget nationellt ramavtal.

- Ta gärna ta kontakt med EnergiEngagemang för att undersöka förutsättningarna hos er/för er byggnad (teknisk lösning placering på tak, infästningslösning, storlek/effekt/potential elleverans, kablage, osv.).

- EnergiEngagemang tar ut en mindre kostnad för platsbesök och initial utredning (görs upp då möte bokas).

- EnergiEngagemang kan även hjälpa till med bygglovsfrågan. Kommuner kräver i nuläget in olika handlingar.

- Är det en KML-skyddad byggnad/kyrkomiljö? Då krävs särskild handläggning och samarbete med stiftsantikvarie.

Kontaktuppgifter hittar du här

Emilia Bergius, Strängnäs stift