Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Strängnäs stift

  Externa kurser

  Här hittar du utbildningar och kurser som arrangeras av andra utbildare än Strängnäs stift ​

   

  Digital seminarieserie om hållbarhet
  Allt vi gör påverkar. Genom vår verksamhet, konsumtion, inköp påverkar vi människor, företag och miljö – både lokalt och globalt.
  Seminarierna vänder sig till dig i församling och pastorat som vill ha extra kunskap för att kunna uppgradera ert hållbarhetsarbete. Vad säger lagen, hur gör vi en positiv påverkan, vilka verktyg och ramavtal finns till hands? Under denna seminarieserie erbjuds tillfällen att lära om det mest väsentliga – sett utifrån alla dimensioner av hållbar utveckling.  
  Anmäl dig till ett eller flera seminarier här

   

  Skapad:2021-09-08 14:45:00

  Hösten 2020 lanserade Svenska kyrkan och Sensus den digitala utbildningen Delaktighet och tillgänglighet, med särskilt fokus på neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf). Under 2021 har satsningen följts upp med ett antal digitala workshops.

  Läs mer om Workshop om Mission, delaktighet och tillgänglighet, 14 oktober

   

  Skapad:2021-09-08 14:53:00

  Fördjupningsdagen är en fristående del av storkonferensen ”På lika villkor – en kyrka där alla ryms”. Syftet är att bidra till att bredda, berika och fördjupa kyrkans gemenskaper och verksamheter så att fler får plats på sina villkor. I fokus är barn, unga och konfirmander i behov av särskilt stöd. Dagen ger handfasta redskap och teoretiska perspektiv för inkludering i praktiken. Tis 16 nov 2021 kl. 9:00-15:30, digitalt

  Läs mer om På lika villkor - fördjupningsdag 2021
  Skapad:2021-09-21 07:55:00

  Hur kan vi som kyrka vara ett stöd för skolor i deras religionsundervisning och värdegrundsarbete? Det är huvudtemat för den konferensserie som Karlstads stift och Svenska bibelsällskapet nu bjuder in till. Två digitala halvdagar, och en heldag digitalt eller fysiskt. 

  Läs mer om Kyrka och skola möts - konferensserie

   

  -----------

  Gör på egen hand när de passar dig:

  Sensus – Webbinarier
  Här finns många tips på olika webinarier att ta del av. Du kan söka på de ämnen du är mest intresserad av.
  Kurser och evenemang | Sensus

  Webbutbildningen att skapa förutsättningar för Delaktighet och tillgänglighet
  Utbildningen kostar inget och du går den när du har tid och möjlighet. Den tar ca 2 timmar. Du kan göra en paus och fortsätta där du slutade om du inte kan avsätta all tid samma dag eller tid. Utbildningen är en samverkan med Sensus studieförbund och Svenska kyrkan. Mer information och länkar hittar du här: https://internwww.svenskakyrkan.se/delaktighet

  Rusta dig i att samtala med barn och unga – Livsviktiga snack
  Barn som kan prata om känslor mår bättre. Forskning visar att barn som kan uttrycka hur de mår är bättre rustade för att klara livets utmaningar. Här finns kunskap tips, och praktiska övningar. https://www.suicidezero.se/livsviktigasnack/   

  Pedagogisk psykologi
  Här finns intressanta podkast med intervjuer av både psykologer och pedagoger. Det är riktat mot skolan, men mycket går att översätta till kyrkans kontext. Kanske kan ni i arbetslaget bestämma att lyssna på ett avsnitt och sedan samtala kring frågorna.
  - Vad tar jag med mig kring det jag har hört?
  - Hur berör det här vårt arbete?
  - Finns det något vi redan gör som är bra?
  - Behöver vi ändra på något?
  http://pedagogiskpsykologi.se/   

  UR – Pedagogikens giganter. Fördjupa dig i vilka pedagoger vi är färgade av idag.
  Här finns korta porträtt av de stora pedagogerna. Fundera på när du sett avsnitten: - Reflektera kring de olika pedagogerna, vad tar du med dig? Vad säger de som stämmer med dina förhållningssätt och grundsyner? Vad håller du inte med om? https://urplay.se/serie/144892-pedagogikens-giganter  

  Själavårdsutbildningar 
  S:t Lukas själavårdsutbildningar erbjuder fortbildning och fördjupningskurser i själavård för dig med själavårdsuppdrag inom kyrka eller samfund.
  Här hittar du S:t Lukas kurser 

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna-Maija Junnila, Strängnäs stift
  Uppdaterad
  2021-09-22
  X
  Dokumentid: 1521903- Webid: 28948 - Unitid: 5