Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Strängnäs stift

  Unga ledare

  Unga ledare är jätteviktiga i församlingens verksamhet kring barn och unga. Som ung ledare kan man vara engagerad i barnverksamheten, konfirmandverksamheten, söndagsskolan, sommarkollot och i många andra barn och ungdomssammanhang.

  Det har skapats en stor församlingsverksamhet kring unga ledare i Strängnäs stift som församlingar satsar mycket resurser på. Därför är det viktigt att man tar de unga ledare på allvar, deras engagemang och uppgifter.

  För att detta ska bli så bra som möjligt är det av största vikt att de unga ledarna får en relevant utbildning i sin roll som ung ledare. Att de fyller sin ryggsäck med erfarenheter och kunskap inom så många områden som möjligt. Så att man i sin roll som ung ledare känner sig trygg i de uppgifter man har.

  I nuläget i Strängnäs stift finns det tre sätt hur man som församling kan arbeta med sina unga ledare på ett konkret och utvecklande sätt:

  1. Utbildning av unga ledare på hemmaplan
   Som församling har man möjlighet att bygga sin egen ledarutbildning utifrån sina egna förutsättningar och resurser. Det finns massor av material att tillgå med olika utgångspunkter, teman och arbetssätt. Ett av dessa material som man kan plocka ifrån är Stiftets material ”IKON på hemmaplan”. Detta material får man gärna ladda hem och använda sig, se det som ett av många material som man kan få idéer och inspiration av.

  2. Grundläggande ledarutbildning på LIFE
   På Stiftets sommarläger ”LIFE” för ungdomar som hålls på Stiftsgården Stjärnholm i mitten på augusti erbjuds en grundläggande ledarutbildning för unga ledare. Under lägret kan man som ett av alla ”SPÅR” välja att gå en grundläggande utbildning under de tre förmiddagarna.

  3. IKON – helgutbildning med olika teman på Stiftsgården Stjärnholm
   IKON erbjuds en helg på våren och en helg på hösten på Stiftsgården Stjärnholm. Varje IKON-helg är en ledarutbildning i sig själv och varje helg har ett speciellt tema. Tanken är att ha ett finger i luften för att försöka få till en utbildning och tema som behövs och är relevant just nu.

  Så här har temana sett ut de senaste åren:
  Hösten 2019: Lek och andakt
  Våren 2020: Teologi
  Hösten 2021: Psykisk hälsa
  Våren 2022: Musik och sång - hur du kan använda musiken i din roll som ung ledare
  Hösten 2022: Tryggare rum
  Våren 2023: Tema ej klart
  Hösten 2023: Diakonalt förhållningssätt

  Varje helg inleds i regel med ett grundläggande ledarutbildningsmoment. Det är inte ett krav att ha gått någon form av ledarutbildning för att vara med på IKON, men vi uppmuntrar att man har någon form av ledarutbildning på hemmaplan. Som ung ledare få man göra IKON direkt efter man är konfirmerad och framåt. Varje anmäld församling måste ha med minst en församlingsledare/handledare.

  Redaktör
  Elin Henningsson, Strängnäs stift
  Innehållsansvarig
  Daniel Brodén, Strängnäs stift
  Uppdaterad
  2022-05-16
  X
  Dokumentid: 41632- Webid: 28948 - Unitid: 5