Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Strängnäs stift

  Barnledarutbildning, fördjupning

  Det här är en inbjudan till dig som har gått barnledarutbildningen på Sigtuna, Stjärnholm eller på distans i Stockholm under de senaste åren. Det är olika länge sedan ni slutade. Som en sista utbildning i vårt 5-åriga projekt vill vi erbjuda er fördjupning av det ni redan lärt er. Vi kommer att fördjupa oss i barn och teologi samt i hantverket att möta barnen

  Syftet med utbildningen är att fördjupa barnsyn, teologisk grundsyn, didaktiska frågor samt reflektera över mötet mellan teologi och pedagogik.

  Utbildningen är uppdelad i tre delar:

  1. Den 9-11 februari förträff för alla, på Stiftsgården Stjärnholm. Här kommer vi att fördjupa en del av det vi lärt, lära känna varandra och förbereda oss inför del 2.

  2. Vi gör resor till två olika ställen som arbetar på olika sätt med barn i kyrkan. Ni väljer i er anmälan vilken resa ni vill vara med på. Läs mer om resmålen längre ner.

  3. Den 3-5 maj samlas vi till ett avslutande seminarium där vi delar det vi lärt och reflekterar över vad detta betyder i min egen kontext. Även dessa dagar är på Stjärnholms stiftsgård utanför Nyköping.  

  En förutsättning är att du kan delta på alla delarna i utbildningen. Utbildningen sker i samarbete med Sensus studieförbund.    

  DATUM, TIDER OCH INFORMATION OM RESORNA

   

  1. FÖRTRÄFF:

  9-11 februari på Stiftsgården Stjärnholm. Vi samlas kl. 12.00 den 9 februari och avslutar med lunch den 11 februari. Vi kommer både att ha litteraturseminarier för fördjupning och möta olika personer som sätter oss in i de sammanhang vi kommer att möta. Mycket är lika i våra kyrkor och en del skiljer sig åt.

  2. STUDIERESOR; 4 DAGAR:

  • Norge – Oslo 9-12 mars
   Norska kyrkan har under flera år arbetat med ett systematiskt program för trosfördjupning för barn 0-18 år. Varje år samlas de till en konferens med mycket inspiration och seminarier. På den här resan deltar vi i Norska kyrkans Trosupplärningskonferens i Oslo, fördjupar oss i barn och teologi samt lär oss mer av dem som möter barnen och leder deras olika verksamheter. Vi åker tåg fram och tillbaka till Oslo, samling i Stockholm
  • England 19-22 april
   Den här resan startar i Manchester, dvs. att du tar dig dit på egen hand, samlingsplats och tid meddelas senare. I Manchester gör vi studiebesök på bl.a. en församlings skola, vi lär oss också mer om Inclusive church och Messy church. Med reservation för att resorna på alla alternativ kan flyttas en dag framåt eller bakåt beroende på aktuella priser.

  3. UPPFÖLJNING:

  Den 3-5 maj träffas vi på Stjärnholm för att ha lärandeseminarium från de olika resorna. Samling kl 12 dag 1 och slut kl 12 dag 3. 

   

  Litteratur
  När du anmält dig får du en litteraturlista som vi vill att du läser innan första träffen.

  Kostnad
  Kostnaden för hela utbildningen är 3 000:-, -, inklusive boende i dubbelrum samt kost. Resan till Norge startar och slutar i Stockholm, resan till Manchester startar och slutar där. Till samlingspunkten betalar och tar sig alla på egen hand. Litteraturen står deltagarna själva för. 

  Kontakt
  För mer information och frågor, kontakta Helena Åhlin, helena.ahlin@svenskakyrkan.se

  Anmälan
  Anmäl dig här senast 15/9

   

  Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras hela avgiften. Vid styrkt sjukdom debiteras 20% av avgiften. Läs våra fullständiga av- och ombokningsvillkor här

  Filer för nedladdning
  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna-Maija Junnila, Strängnäs stift
  Uppdaterad
  2020-06-17
  X
  Dokumentid: 1460505- Webid: 28948 - Unitid: 5