GDPR - EU:s dataskyddsförordning

I maj 2018 blev EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation) svensk lag. Syftet med förordningen är att ge oss människor större kontroll över vilka uppgifter som finns om oss i system och register.

Information och material kring GDPR-frågor är under uppbyggnad i form av ett speciellt intranät som kommer att vara klart under våren 2022.

Vidare inbjuds församlingarna och pastoraten att delta med sina dataskyddsombud i fyra nätverksträffar under 2022. Datum för träffarna är 24 mars, 24 maj, 21 september och 21 november. Nätverket är ett samarbete med Uppsala, Stockholm och Växjö stift. Det kommer att skickas inbjudan till detta separat.

Har du frågor kan du vända dig till stiftets dataskyddsombud, Ulrika Skymberg eller dataskyddsansvarig, Fredrik Selander.

Epost till dataskyddsombud kan skickas till:
    strangnas.dataskyddsombud@svenskakyrkan.se

Elin Henningsson, Strängnäs stift