Din sökning gav 0 träffar

    Ett fel uppstod.
    Dölj bild

    Strängnäs stift

    GDPR - EU:s dataskyddsförordning

    I maj 2018 blev EU:s dataskyddsförordning GDPR (General Data Protection Regulation) svensk lag. Syftet med förordningen är att ge oss människor större kontroll över vilka uppgifter som finns om oss i system och register.

     

    Uppfinn inte hjulet

    Flera gemensamma texter och dokument som är fria att använda för alla som vill i Svenska kyrkan kan hittas på nationella intranätet, bl.a.:

    • En avtalsmall för personuppgiftsbiträden, det vill säga  för de företag som hanterar personuppgifter åt oss. Mallen samt en vägledning till hur man använder kommer inom kort att publiceras på intranätet: internwww.svenskakyrkan.se/dataskydd under dokument dataskydd.policys för informationssäkerhet respektive personuppgiftshantering (maj).  
    • Informationstext om hur Svenska kyrkan hanterar personuppgifter, samt mallar för informationstexter till stift och församlingar.
    • Blankett/standardinformationstext för samtycke vid fotografering av enskilda respektive grupper.
    • Lathund för incidenthantering, om något går fel i hanteringen av en personuppgift

    Dokumenten finns på intranätet under dokument dataskydd.

    Utse och anmäl ett dataskyddsombud
    Svenska kyrkan rekommenderar starkt att församlingar utser och anmäler ett dataskyddsombud. (Ska skickas in till Datainspektionen senast 24 maj 2018)

    Har du fler frågor kan du vända dig till stiftets GDPR-kontaktperson, Ulrika Skymberg.

    I stiftstidningen Portalen (nr 1 2018) kan du läsa om GDPR i allmänhet (s 24-25)

    Redaktör och innehållsansvarig
    Elin Henningsson, Strängnäs stift
    Uppdaterad
    2019-08-07
    X
    Dokumentid: 1383534- Webid: 28948 - Unitid: 5