• Samarbetet med MSB tar form

För någon vecka sedan ingick Svenska kyrkan och fyra stora organisationer en avsiktsförklaring med MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) om att bistå kommunerna i att hjälpa 70+ med inköp av mat. Nu börjar ansvarsfördelningen ta form.

Publicerad  2020-04-03 16:09 av  Miriam Arrebäck
    • Tips och info under coronakrisen - uppdaterad

De senaste nyheterna handlar om biskoparnas råd för dop, vigsel och begravning, en ny agenda för att fira gudstjänst hemma och om hur till exempel kyrkoråd kan fatta beslut utan att alla ledamöter är fysiskt närvarande.

Publicerad  2020-04-03 13:30 av  Elin Henningsson
    • Stiftsorganisationen ställer in samtliga kurser, utbildningar och möten

Kurser, utbildningar och möten som skulle hållits i stiftsorganisationens regi under våren kommer ställas in. Detta gäller (i första hand) alla möten till och med 31 maj 2020.

Publicerad  2020-04-03 10:52 av  Pia Andersson
    • Ledig tjänst - stiftsadjunkt och kaplan på Stiftsgården Stjärnholm

Vill du vara med och utveckla arbetet med unga samt kontakten mellan kyrka-samhälle-kultur? Sök tjänsten som stiftsadjunkt och kaplan på Stiftsgården Stjärnholm, senast 4 maj.

Publicerad  2020-04-03 10:19 av  Elin Henningsson
    • PÅSK Fira gudstjänst - hemma

Vi fortsätter att fira gudstjänst - men undviker att samlas. Den här våren ställs vi inför ovanliga utmaningar också när det gäller gudstjänstlivet. Nu finns en agenda för gudstjänst i hemmet.

Publicerad  2020-04-02 10:00 av  Pia Andersson
    • Gudstjänstfirande under påsken

Igår, söndag den 29 mars, genomfördes de första gudstjänsterna anpassade till beslutet om förbud för allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Nu närmar sig påskhelgen och med den fortsatta behov av förändrade gudstjänster.

Publicerad  2020-03-30 13:39 av  Miriam Arrebäck
    • Om digitala gudstjänster och andakter

Det är många församlingar som har börjat sända gudstjänster och andakter digitalt nu när en stor del av våra flitigaste gudstjänstbesökare måste hålla sig hemma och övriga bara får samlas i grupper om max 50. Här hittar du riktlinjer och rekommendationer för filmade gudstjänster och andakter.

Publicerad  2020-03-30 10:55 av  Elin Henningsson
    • Möjligt att fatta beslut utan fysisk närvaro

Nu räcker det för ledamöter i Svenska kyrkans alla organ att närvara per ljud- och bildöverföring i realtid eller – om detta inte är möjligt – enbart per ljudöverföring i realtid. Därmed kan kyrkans organ fortsätta fungera och fatta beslut, trots en extraordinär situation.

Publicerad  2020-03-30 09:39 av  Pia Andersson
    • Hälsning från biskop Johan om Max 50-beslutet

Beslutet om ett maxantal deltagare i sammankomster får konsekvenser för våra gudstjänster. Här en hälsning från biskop Johan.

Publicerad  2020-03-28 09:00 av  Miriam Arrebäck
    • Nominera Ung ledare – trots att galan skjuts upp!

På grund av Coronaviruset så kan tyvärr inte årets Ung Ledargala genomföras som det var tänkt den 25 april i Hallsberg. Förhoppningsvis kan arrangemanget genomföras i höst istället. Men det går fortfarande bra att nominera till priset Årets unga ledare 2020.

Publicerad  2020-03-27 11:02 av  Elin Henningsson
    1 2 3 4 5  ... < >