• Möta unga på nätet - ny kursomgång tre tisdagar i september.

Förhandsinformation om en nu kursomgång om att möta unga på deras arenor på nätet. Du som är intresserad kan därmed preliminärt vika dagarna enligt infon nedan. Ordinarie kursinfo läggs ut så snart vi får den på stiftskansliet.

Publicerad  2020-07-09 10:31 av  Birgitta Lounela
    • Kurs för ideella i olika uppdrag - samtal om livets frågor och kristen tro.

Hans-Erik Nordin och Esbjörn Hagberg skapar tillsammans med Hagabergs folkhögskola en möjlighet till fördjupning i en nätbaserad kurs i höst. Sprid till människor i era olika nätverk i församlingen, till någon som är nyfiken på att höra mer om kristen tro, till kyrkvärdar och till ideella i diakonalt arbete.

Publicerad  2020-07-06 15:47 av  Birgitta Lounela
    • Kuckeliku till er allihopa!

Läs Jonas Jonsons fina runa till minne av biskop Tord Simonsson

Publicerad  2020-06-25 08:18 av  Lotta Lind
    • Gör skillnad med modellen S:t Mary

Hjälp människor ur arbetslöshet. Kom på en temadag den 22 oktober och få en introduktion av arbetsmodellen ”S:t Mary”. Under dagen får vi höra hur modellen fungerar och hur den kan användas i just din församling. Var med och utveckla arbetet med att stötta människor till meningsfullhet och sysselsättning.

Publicerad  2020-06-22 12:30 av  Annika Melin Mori
    • Håll gudstjänstens låga brinnande...

...för den som inte kan delta i gudstjänst i sin kyrka finns här biskop Johans agendor med texter och böner för hela sommaren (till och med 16 augusti)

Publicerad  2020-06-22 08:55 av  Pia Andersson
    • Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete ställer om kursverksamhet

På grund av Coronapandemin ställer Svenska kyrkans teckenspråkiga arbete delvis om verksamheten med kurser i teckenspråk för Svenska kyrkan till digitala möten. Ansökningsdatum är förlängt till 21 augusti för samtliga kurser!

Publicerad  2020-06-18 14:01 av  Elin Henningsson
    • Klart med ny kaplan på Stjärnholm

NU är det klart! Magdalena Johansson från Norrköping är ny kaplan (präst) på stiftsgården Stjärnholm.Välkommen!

Publicerad  2020-06-18 10:58 av  Pia Andersson
    • IKON Ung ledarutbildning

13-15 november med tema: Musik, sång och spel. För dig som vill fördjupa dig att använda musiken i din roll som ung ledare!

Publicerad  2020-06-17 16:25 av  Pia Andersson
    • 22,8 miljoner kronor till Strängnäs stifts kyrkor

Strängnäs stiftsstyrelse har fattat beslut om fördelningen av 22 895 000 kronor till kyrkoantikvariska projekt i Södermanlands, Örebro och Stockholms län för 2020.

Publicerad  2020-06-15 16:46 av  Pia Andersson
    • Körsång i gudstjänst

Körsången är en viktig del i gudstjänsten och vid andra tillfällen i kyrkans verksamhet. Tänk på att kören vid framträdanden också bör ha ett avstånd mellan medlemmarna på minst två meter och att församlingen ska sitta på ett längre avstånd från första körraden,

Publicerad  2020-06-12 09:37 av  Maria Holmgren