Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Intranät Stockholms stift

  Kriget i Ukraina

  Här samlar vi information som är bra att ha koll på med anledning av kriget i Ukraina.

   
  BÖRJA HÄR: Nationell nivå om Ukrainakrisen

  På nationell nivå finns två sidor som uppdateras löpande med anledning av kriget i Ukraina och de effekter det har för oss, bland annat frågor kring flyktingarna från kriget. Läs gärna en gång om dagen för att vara uppdaterad om det senaste. ​Aktuell information om Act Svenska kyrkans stöd för Ukraina Information om mottagande av flyktingar från Ukraina  

  Svenska kyrkan och kriget i Ukraina

  Flyktingmottagande Ukraina

   

  Aktuellt om Ukrainakrisen

  Dags för kyrkornas nätverksdag kring migration och integration
  Välkomna till kyrkornas årliga ekumeniska nätverksdagar kring migration och integration! I år arrangeras dagarna 19-20 oktober 2022 i Smyrnakyrkan i Göteborg.
  2022-06-21 16:54
  Utbildning om barn som varit med om svåra händelser
  Rädda barnen erbjuder anställda och ideella medarbetare i Stockholms stifts församlingar att kostnadsfritt delta i Rädda Barnens utbildning: "Att möta barn som varit med om svåra händelser". Utbildningen är två timmar via Teams och det finns tre tillfällen att välja bland fram till sommaren.
  2022-05-03 17:09
  Här firas gudstjänst på språk ukrainare förstår
  På Birger Jarlsgatan och i Enskede gård kan man fira gudstjänst i en tradition och på ett språk som ukrainare förstår.
  2022-04-22 06:37
  1 2 3 4 5  ... < > 

  Kärnverksamheten 

  Svenska kyrkans uppdrag som finns beskriven i Kyrkoordningen förväntas bedrivas även under kris och vid höjd beredskap, men ibland med andra prioriteringar och på andra vis än normalt.  
  Förutom de lagstadgade uppdrag som Svenska kyrkan har - Begravningsverksamheten och skyddande av kulturminnen. 

  • Vilka av era verksamheter är omistliga även under ansträngda förhållanden?
  • Finns en planering för mål och inriktning för församlingens arbete i ett läge då vi kanske saknar tillgång till elektricitet, vatten, eller bränsle till kyrkogårdens fordon?
   Eller då många medarbetare saknas på grund av till exempel karantän eller tjänsteplikt.

  ​​

  Skapad:2022-03-03 09:54:00

  På grund av Rysslands invasion finns uppskattningsvis redan en miljon människor på flykt i Ukraina, och det finns anledning att tro att några av dessa kommer att söka sig till Sverige.

  Läs mer om Flyktingar från Ukraina

  Krigsplacering

  Skapad:2022-04-25 12:57:00

  Svenska kyrkan utgör en del av det civila försvaret och bidrar genom vår breda verksamhet till samhällets krisberedskap och krishantering. Därtill har Svenska kyrkan ett särskilt lagstadgat uppdrag som huvudman för begravningsverksamhet och för kulturminnesvård i Sverige. Svenska kyrkan har en möjlighet, men inte skyldighet, att göra framställning om krigsplacering till Plikt- och prövningsverket. Beslut om detta fattas av högsta behöriga företrädare inom Svenska kyrkans enheter. Dokumentet Vägledning för krigsplacering är ett stöd i detta arbete.  

  Lagstiftning om totalförsvaret i kombination Kyrkoordningens krav om beredskapsförberedelser under kris och höjd beredskap ligger till grund för rekommendation om att skapa en krisorganisation med stöd av vägledningen. Krigsplacering är en planeringsåtgärd som syftar till att skapa förutsägbarhet och säkerställa att personal finns tillgänglig för det ansvar som Svenska kyrkan kommer att axla under höjd beredskap. Målsättningen är att församlingar ska kunna fortsätta att bedriva gudstjänst, undervisning, diakoni och mission, även i en situation av höjd beredskap och krig. Läs mer på denna nationella sida

   

  Redaktör
  Björn Ericsson, Häftstiftet
  Innehållsansvarig
  Lisa Axelsson Runeborg, Häftstiftet
  Uppdaterad
  2022-05-17
  X
  Dokumentid: 1577202- Webid: 28950 - Unitid: 14