Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Intranät Stockholms stift

  Pride i Stockholm 2018

  Foto: Magnus Aronson

  Från 31 juli till 4 augusti är det åter dags för Nordens största pridefestival, Stockholm Pride. Svenska kyrkan är som vanligt med i pridefirandet på många olika sätt.

  Svenska kyrkan har deltagit i Pridefestivalen i många år och årets Pride blir ekumenisk genom att vi i PridePark står sida vid sida med Equmeniakyrkan.  

  Alla som känner sig som en del av Svenska kyrkan är mer än välkomna att vara med under veckan. Vi söker framförallt präster och diakoner som vill hjälpa till några timmar med bemanningen av tältet och möta besökare. Vi söker även musiker som vill vara med under alla de gudstjänster och andakter som planeras under veckan.  
  Hör av dig till maria.stenbom@svenskakyrkan.se, för mer information och att anmäla intresse.  

  Programmet är under planering men dessa aktiviteter är redan klara:

   

  Vi finns i Pride Park 31 juli - 3 augusti

  Årets Pride Park ligger på Östermalms IP med närmaste T-bana Stadion. Planerna för årets tält är full gång och även i år delar Svenska kyrkan tält med Equmeniakyrkan. Temat för årets tält är "Störst av allt är kärleken".

  I parken kommer försöka visa upp Svenska kyrkans breda verksamhet med tydligt regnbågsperspektiv. Vi kommer bland annat arrangera andakter, mässa, pyssel och erbjuda samtal för besökare.

  Vi söker bemanning till PridePark! Alla som känner sig som en del av Svenska kyrkan är mer än välkomna att hjälpa till några timmar i tältet - vi söker framför allt präster och diakoner som även vill gå runt i området och tala med besökare. Tips: Fråga din kyrkoherde/arbetsledare om du kan få arbeta i parken på arbetstid.
  Hör av dig till maria.stenbom@svenskakyrkan.se, för mer information eller för att anmäla intresse för att hjälpa till i PridePark.   

   

  Pride Church - flera stolta kyrkor

  Under Prideveckan kommer även flera församlingar i Stockholm stift arrangera Pride-evenemang:

  God loves Pride i Skarpnäck
  Utställning i Markuskyrkan 28/7-7/8. Under Pride-vecka finns personal tillgänglig för samtal någon timme varje dag kring utställningen. För exakta tider får en kolla på vår facebook eller hemsida.  
  Tisdagen den 30/7 kommer vi att ha ett samtal kring God loves pride, kl 18.00 i Markuskyrkan. ”Skammen som blev min” är temat för samtalet och där kommer konstnären att delta bland annat. Samtalet har formen av ett panelsamtal och är inte ett samtal som alla deltar i utan som leds och församlingen kan lyssna på. Efter samtalet firar vi Upprättelsemässa tillsammans 19.30.  
  Torsdag 1 augusti Drop-in dop och vigslar kl  12-16 i och utanför Markuskyrkan. För mer information Anneli Ekström i Skarpnäcks församling.  
  Fredag 2 augusti ”Paradpepp” för ungdomar mellan 14-22 år. Kl 17-22 i ungdomslokalerna i Markuskyrkan och vi äter middag tillsammans. Det är öppet häng så en behöver inte vara på plats hela tiden om det inte passar. Det kommer finnas möjlighet att göra pins och t-shirts till paraden. 

  Pilgrimsvandring i Tyresö
  2 augusti En pilgrimsvandring från Tyresö till St Jacobs kyrka med temat "Gör inte skillnad på människor". För mer information cristina.olsson@svenskakyrkan.se

  Drop in-vigsel i St Jacobs kyrka
  2 augusti 12.00-16.00
  Drop in-vigsel i St Jacob kyrka. För mer information Kristina Ljunggren@svenskakyrkan.se

  ParadMässa i Kungsholms kyrka
  3 augusti 11.30
  PrideParadmässa med biskop Eva Brunne i Kungsholms kyrka​​ med efterföljanmed de kyrkfika och parad-pepp.

  Vill er församling vara med och arrangera något under Pride? Hör av dig till Svenska kyrkans projektledare maria.stenbom@svenskakyrkan.se.

   

  Pride Parade

  Lördagen den 3 augusti 13.00 är det dags för årets parad. Kom med och visa hela världen att störst av allt är kärleken! Även i år börjar vi dagen med mässa 11.30 i Kungsholms kyrka, med efterföljande kyrkfika och parad-pepp. Alla är välkomna att gå med oss i paraden! 

   

  Öppen förskola i Högalid

  Högalids församling arrangerar öppen förskola för alla regnbågsfamiljer onsdag till fredag i festivalveckan. Mellan kl 10-14 är alla välkomna att leka, pyssla och umgås.  

   

  Kärlekens mässa

  Prideveckan avslutas på söndagskvällen 4 augusti med Kärlekens mässa i Storkyrkan kl 18.00. Välkommen att fira kärleken i Stockholms stolta domkyrka! 
  Ann-Christine Ruth predikan, Kristina Ljunggren med flera.

  EKHO, Equmeniakyrkan och Stockholms domkyrkoförsamling arrangerar.​

  Hela Kyrkan på Pride–programmet kommer att publiceras på ”Kyrkan på Pride” på Facebook och på www.kyrkanpapride.se 

   

  Föreläsningar

  Under Pride arrangerar Stockholm Stift gemensamma seminarium tillsammans med Sensus Stockholm Gotland och Antidiskrimineringsbyrån.  

   

  2 augusti i Pride House - 14.30 i PrideHouse

  Gör inte skillnad på människor- ett samtal med Eva Brunne, kvinna, feminist, homosexuell och biskop.
  Medverkande: Eva Brunne intervjuas av Are Norrhava
  Arrangörer: Svenska kyrkans Stockholm stift, Sensus Stockholm och Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr.  

  Vad är diskriminering och vilket skydd finns för hbtq personer som utsätts för (Datum och tid meddelas senare)

  Anna Stendin från Antidiskrimineringsbyrån Uppsala reder ut begreppen och berättar om vilket stöd en antidiskrimineringsbyrå kan ge till personer som utsätts samt hur diskriminering kan förebyggas.  
  Du får grundläggande kunskap om vad diskriminering är, vem som skyddas, hur skyddet ser ut och vart du kan vända dig.
  Vi behandlar:   
  · Vad innebär är diskriminering enligt lagen; vilka är diskrimineringsgrunderna, vilka former av diskriminering finns det, vem är skyddad och vilka områden är skyddade?
  · Vart kan jag vända mig om jag blivit diskriminerad? Hos vem kan jag få stöd?   
  Arrangörer: Svenska Kyrkan Stockholms Stift, Sensus Stockholm Gotland, Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr och Antidiskrimineringsbyrån Uppsala.

   

   

   


  Redaktör och innehållsansvarig
  Björn Ericsson, Häftstiftet
  Uppdaterad
  2019-07-31
  X
  Dokumentid: 1246903- Webid: 28950 - Unitid: 14