Centrum för religionsdialog

Centrum för religionsdialog drivs sedan 2008 av Svenska kyrkan i Stockholms stift och är stiftets aktör i religionsmötesfrågor. Centret arbetar operativt, analytiskt och strategiskt. Omvärldsbevakning och kunskapsförmedling utgör en stor del av vårt arbete.

Detta är exempel på frågor som ställs till oss:

• Vi vill gärna jobba med interreligiösa relationer. Hur gör vi? Finns det nätverk? Hur får vi kontakt?

• I vår församling finns en rädsla för att vi ger upp vårt eget i mötet med andra. Hur kan vi arbeta med detta?

• Vid dop, vigslar och begravningar blir det allt vanligare att det finns mer än en religiös tillhörighet I samma familj Hur gör vi?

• Hur kan vi förstå omvärldshändelser med koppling till religion?

• Jag skriver predikan men tycker att texten är svår ur ett interreligiöst perspektiv. Jag behöver hjälp med ingångar.

Syftet med verksamheten är att verka för förståelse, samarbete och goda relationer mellan människor av olika tro. Samarbete finns också med olika samhällsinstitutioner, organisationer och enskillda. Några samarbetspartners är Interreligiösa Rådet I Stockholm, Interreligiöst Fredsforum och Samarbetsrådet för judar och kristna.

Centrum för religionsdialog erbjuder

• Handledning och rådgivning
    • Predikotips via bloggen ”Tala väl”
    • Kurser och seminarier
    • Föredrag och medverkan i panelsamtal
    • Nätverk för samverkan och gemensam reflektion
    • Studieresor
    • Samtalsgrupper
    • Bibliotek

Välkommen till Centrum för religionsdialog!

Besöksadress: Skolhuset,
    Kammakargatan 13,
    111 40 Stockholm (vid Adolf Fredriks kyrka).

Postadress: Box 16345, 103 26 Stockholm.

Helene Egnell, Häftstiftet
    2018-03-21