Musik och kultur

Inom områdena musik och kultur erbjuder stiftet mötesplatser för samarbete och erfarenhetsutbyte.

På kyrkomusikens område erbjuds följande främjanderesurer:

• Arbetar med kyrkomusikens förutsättningar och möjligheter samt att stimulera barns och ungas musicerande.
    • Erbjuder kyrkomusikersamlingar och mötesplatser för erfarenhetsutbyte.
    • Erbjuder fortbildningar, ofta i samarbete med institutioner som erbjuder kyrkomusikalisk fortbildning.
    • Genomför stiftsövergripande satsningar i samarbete med Stockholms stifts kyrkosångsförbund och Stockholms stifts kyrkomusikerförening.
    • Nätverksarbete för körledare och pedagoger.
    •  Nyhetsbrevet Collegium musicum

Svenska kyrkan är en av våra äldsta kulturinstitutioner. De 3300 kyrkorna vittnar om hur olika konstarter gestaltat våra behov av att synliggöra trons innehåll, dess tradition och villkor. Också i vår tid uttrycks tro och tvivel genom konst, musik, teater, film och litteratur. I varje församling pågår en dialog mellan kyrka och kultur. Det arbetet stimulerar vårt gemensamma sökande efter trons uttryck i vår tid – ett sökande som vill ge rum för många olika konstarter och skilda konstnärliga gestaltningar.

Aktuella kurser och arrangemang

Inga dokument