Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Intranät Stockholms stift

  Internationellt arbete

  Svenska kyrkan är en del av världens största gemenskap – den världsvida kyrkan. Var med och stärk de internationella frågorna i din hemförsamling.Tillsammans bär vi ett arbete som gör skillnad i världen, varje dag!

   

   JULKAMPANJEN 2021 

   

  Årets julinsamling till Act Svenska kyrkan startar Första advent 28 november och pågår till Trettondedag jul 6 januari 2022. Årets tema är, liksom förra året, Bryt en tradition. Uppmärksamma gärna insamlingen under advents- och Luciakonserter.
  Läs mer om insamlingen på Act Svenska kyrkans webbplats
  och på de internationella sidorna på intranätet.​​ 

  Boo samlade in över 11 000 kronor till Världens barn

  Skapad:2021-11-18 13:33:00

  I Boo församling sjöng barnkörerna för Världens barn den 18 och 20 oktober. Totalt samlades hela 11 488 kronor in i samband med de båda konserterna. 18 oktober medverkande Diskantkören och Juniorkören och den 20 oktober medverkande Körlekis och Miniorkören. Båda dagarna dirigerade Maria Westerlund och körerna ackompanjerades av ett svängigt band bestående av Joakim Holgersson flygel, Emil Eriksson bas och Johan Westerlund slagverk.

   

  Över 20 miljoner till Act Svenska kyrkan 2020

  Skapad:2021-03-10 10:40:00

  Församlingarna i Stockholms stift samlade in över 20 miljoner till Act Svenska kyrkan 2020. Här nedan kan du ladda ner en sammanställning över inkomna gåvor till Act Svenska kyrkan från Stockholms stift under 2020, fördelat på respektive församling/pastorat. Notera att dessa totalsummor inte endast representerar det som inkommit från de kyrkliga enheterna själva, utan även det som inkommit från privatpersoner, grupper (såsom syföreningar eller liknande), företag osv som tillhör respektive församling.
  Ladda ner sammanställningen  AKTUELLT

  Skapad:2020-12-29 14:28:00

  Med de hoppfulla orden mötte Nelson Mandela 16 årige Tulaani Mabasu och övriga unga fångar när de anlände till högsäkerhetsfängelset på Robben Island i Sydafrika under apartheidtiden. Bara 13 procent av sydafrikanerna var då vita och hade alla fri- och rättigheter. Samtidigt hölls majoriteten av Sydafrikas befolkning – svarta, färgade, indier och malayer som fångar i sitt eget land. 

  Läs mer

   

  Patricia Mwaikenda berättar att kyrkan valde att se till att människor fick bättre tillgång till vatten samtidigt de sänt radioprogram om vikten av att tvätta händerna.

  Patricia Mwaikenda berättar att kyrkan valde att se till att människor fick bättre tillgång till vatten samtidigt de sänt radioprogram om vikten av att tvätta händerna.

  Skapad:2020-12-29 14:00:00

  Det här året började med ångest! Förklarar Patricia Mwaikenda, kooordinator för insatsen Sustainable Livelihood Empowerment Program (SLEP) – även kallat ko-kalv-projektet i den evangeliskt-lutherska kyrkan i Tanzania. Ett projekt som har målsättningen att trygga inkomsten och förbättra levnadsvillkoren för kvinnor och män i landet.

  Läs mer

   

   

  Redaktör
  Björn Ericsson, Häftstiftet
  Innehållsansvarig
  Margareta Wennlund, Häftstiftet
  Uppdaterad
  2021-11-18
  X
  Dokumentid: 1345167- Webid: 28950 - Unitid: 14