Globala målen

Världens ledare har förbundit sig till Agenda 2030 med 17 Globala mål för hållbar utveckling som ska nås till år 2030. Agendan angår alla människor och varje församling/pastorat kan ge sina bidrag till att målen nås.

FN:s utvecklingsprogram (UNDP) har tagit fram en informativ sajt om Agenda 2030/Globala målen för hållbar utveckling. Klicka på bilden nedan för att komma dit.

Filmen We the People ger en inspirerande kortintroduktion till FN:s Globala mål för hållbar utveckling.  ​

Alla ska med. Lokalt och globalt. Som någon har uttryckt det: "When it comes to sustainable development, we are all developing countries".​

Varje lokal församling är en del av och hör till den världsvida kyrkan. Och varje församling är en utvecklingsförsamling som kan ge sina bidrag till att bön och handling blir ett. Filmen Glokal samverkan bjuder på exempel på kyrkligt arbete för hållbar utveckling i Västermalms församling och Norra stiftet i Tanzania, Lutheran Evangelical Church in Tanzania.

Kristina Segerström, Häftstiftet
    2021-06-24