Fastighet och kulturarv

Årsta kyrka från 2011 är det senaste tillskottet i Stockholms stifts bestånd av kyrkor. Foto: Johan Celsing

Team Fastighet och kulturarv har till uppdrag att effektivisera och tillhandahålla sakkunnigt och relevant stöd till församlingar och pastorat inom fastighetsförvaltning, lokalförsörjningsplanering, det kyrkliga kulturarvet och hållbarhetsfrågor.

I menyn till vänster hittar du mer om det stöd stiftskansliet kan ge när det gäller fastighet, kulturarv och hållbar utveckling.

Här nedan hittar du länkar och aktuella nyheter från stiftet inom verksamhetsområdet.

Nationellt

Nationella nyheter och aktuellt om Gemensamt ansvar hittar du på de nationella sidorna för Fastigheter och kulturarv

Prenumerera på det nationella nyhetsbrevet Fastigheter och kulturarv

AKTUELLT

Laddstation för elbil

Elbilar eller laddhybrider är ett bra alternativ för den som vill köra klimatsmart och ekonomiskt. År 2030 beräknas det finnas 2,5 miljoner laddbara bilar i Sverige. För att säkra en trygg och effektiv fordonsladdning i framtiden har Svenska kyrkan tagit fram ett ramavtal för laddstationer tillsammans med Elektroskandia.
    Passa på att utnyttja stiftets stöd för att upprätta lokalförsörjningsplaner
    Stiftskansliets Team Fastighet och kulturarv erbjuder församlingarna/pastoraten sakkunnigt stöd och vägledning vid framtagandet av de lokalförsörjningsplaner som ska vara klara senast 31 december 2021.
    1 2 < >
    Michael Yhr, Häftstiftet