Fastighet och kulturarv

Årsta kyrka från 2011 är det senaste tillskottet i Stockholms stifts bestånd av kyrkor. Foto: Johan Celsing

Fastighet och kulturarv har till uppdrag att effektivisera och tillhandahålla sakkunnigt och relevant stöd till församlingar och pastorat inom fastighetsförvaltning, lokalförsörjningsplaner, vård- och underhållsplaner, det kyrkliga kulturarvet och hållbarhetsfrågor. Vi följer upp och utövar tillsyn inom ramen för god fastighets- och kulturarvsförvaltning.

I menyn till vänster hittar du mer om det stöd stiftskansliet kan ge när det gäller fastighet, kulturarv och hållbar utveckling.

Här nedan hittar du länkar och aktuella nyheter från stiftet inom verksamhetsområdet.

Nationellt

Nationella nyheter och aktuellt om Gemensamt ansvar hittar du på de nationella sidorna för Fastigheter och kulturarv

Prenumerera på det nationella nyhetsbrevet Fastigheter och kulturarv

Här kan du se en Teams-eventinspelning av Fastighetsdagen den 2 december