Färdplanen för klimatet öppen för projektidéer

Har din församling/pastorat en idé till ett projekt inom ramen för Svenska kyrkans färdplan för klimatet, men saknar projektbudget? Prata med Kristina Segerström, på stiftskansliet som kan svara på frågor om kriterierna och hur in skickar in en ansökan via stiftet. Det finns just nu nationella extra medel för utveckling av klimatarbetet under 2021-2022.

Projektidéerna bedöms utifrån ett antal kriterier som kyrkostyrelsen har beslutat:

• Att de effektivt bidrar till att uppnå färdplanen för klimatets etappmål.
    • Att de kan vara nyttiga för flera stifts församlingar/pastorat och samverka eller stärka andra program och initiativ
    • Att relevant kompetens och projektledningsresurser finns tillgängliga.
    • Att det som är speciellt för kyrkans bidrag framgår tydligt.
    • Att det möjliga långsiktiga bidraget är innovativt eller bedöms ha stor påverkan på färdplanens mål.

Mer om Svenska kyrkans beslutade klimatmål till 2030 och hur färdplanen dit samt etappmålen ser ut
    Via denna sida finns också mallen som måste användas för ansökan av medel för projektidéer.

Den finns också att ladda ner här

Informationswebbinarium augusti 2021

Vid två alternativa tillfällen i slutet av augusti 2021 kommer Kyrkokansliet åter igen anordna informationswebbinarier för att gå igenom Färdplan för klimatet, etappmål, kriterier för ansökan och svara på eventuella frågor. Passa på om du vill förbereda dig inför en ansökan. Kommande ansökningsomgångar har sedan deadline 10 september 2021 för inskick via stiftshandläggare. Varmt välkommen att ta kontakt om du har funderingar eller vill ha stöd i att upprätta en ansökan för en projektidé.

23 augusti kl.13-15

24 augusti kl.13-15

Anmälan till webbinarium

Mer om hållbarhets- och klimatarbetet som pågår aktivt i många av Stockholms stifts församlingar/pastorat med hjälp av ledningssystemet Miljödiplomering för hållbar utveckling