Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Intranät Stockholms stift

  Rättvis handel

  Informationsbord, Kyrka för Fairtrade.

  Informationsbord, Kyrka för Fairtrade, Ansgarsförsamlingen i Västerås. Foto: Ansgarsförsamlingen, Västerås.

  Svenska kyrkan har engagerat sig för rättvis handel - Fair Trade - i decennier. Stiftskansliet uppmuntrar församlingar/pastorat till att integrera detta som en del av arbetet för en hållbar värld.

   

  Lärande föder engagemang

  Genom kunskap om vad Fairtrades krav och certifiering innebär adresserar vi många av de globala FN-målens/Agenda 2030:s målområden. Anständiga arbetsvillkor (mål 8), Ingen fattigdom (mål 1), Ingen hunger (mål 2), Jämställdhet (mål 5), God utbildning (mål 4) - ja - listan kan göras lång av alla centrala mål som berörs! Arbete och engagemang med Fairtrade öppnar dörrar till ett brett lärande som berikar hållbarhetsarbetet! 

  Delta gärna i den årliga kampanjen World Fairtrade Challenge som går av stapeln varje år i maj månad med stor spridning, inte minst i sociala media. Samordning inom Svenska kyrkan och kampanjmaterial finns via Stockholms stiftskansli. Varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer, kontaktuppgifter till höger.

  Mer om Fairtrade

  Bananer i en kyrka i Eskilstuna.

  Bananer i en kyrka i Eskilstuna.

  Skapad:2017-04-21 14:28:00

  Att sprida kunskap och köpa Fairtrade-certifierade varor är ett viktigt arbetet som har lång tradition i Svenska kyrkan. Tidigare fanns ett ekumeniskt samarbete med en särskild diplomering för församlingar som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion, "Kyrka för Fairtrade". Den diplomeringen upphört att administreras av SKR. Nu gör vi detta istället inom ramen för vårt ledningssystem/diplomering för miljö- och hållbar utveckling som kyrka.

  Läs mer om Kyrka för Fairtrade
  Redaktör
  Björn Ericsson, Häftstiftet
  Innehållsansvarig
  Kristina Segerström, Häftstiftet
  Uppdaterad
  2021-06-24
  X
  Dokumentid: 1334162- Webid: 28950 - Unitid: 14