Ekoteologi

Skapelse, tro och förvaltarskapsansvar är viktiga grunder och drivkrafter för kyrkans arbete för hållbar utveckling. Genom utbildning och samtal, i förkunnelse och debatt vill Stockholms stift främja teologisk reflektion och fördjupning för livets skull.

Skapad:2017-08-23 12:58:00

Skapelsetid är ett gemensamt initiativ där kyrkor och samfund över hela världen visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör vårt förhållande till skapelsen. Perioden infaller 1 september - Tacksägelsedagen.

Läs mer om Skapelsetid

Skapad:2018-11-30 11:19:00

Vad behöver vi säga om Gud, människan och kyrkan för hållbar utveckling? Här delar prästerna Eva Cronsioe, Claes Hedström och Kristin Molander artiklar om gudsbild, människosyn och kyrkosyn.

Läs artiklarna

Teologiskt material

Svenska kyrkans hållbarhetsportal finns material för ekoteologisk fördjupning.

2021-04-26