Diakoni

Stockholms stifts uppgift är att främja diakonal utveckling i församlingarna genom kompetensutveckling och konsultation för att på så sätt möta nya behov inom området.

Stockholms stift finns till för konsultationer i frågor som anknyter till det diakonala uppdraget, såväl för enskilda medarbetare som församlingar. Vi kan även vare en resurs när flera församlingar vill inleda diakonalt samarbete med varandra och/eller andra organisationer. Stiftet tipsar om experter och resurspersoner inom området samt ordnar vid förfrågan studiebesök till intressanta diakonala och sociala projekt.

Utbildning och kurser är ett viktigt instrument för kompetensutveckling som ger möjlighet att möta nya behov inom det diakonala området. Dessa erbjuds både i stiftsorganisationens egen regi och i samarbete med Ersta Sköndal högskola. Nätverk ger medarbetare från olika församlingar möjlighet att dela erfarenheter och lära av varandra. De finns inom många olika områden och vi tar emot önskemål om nya nätverk. Vi tar också emot önskemål om utbildningsinsatser.

Inga dokument

Verktyg för diakonal utveckling

Skapad:2017-10-19 10:28:00

På sidan om diakonal utveckling finns olika verktyg för ned- laddning, bl.a. Vägledning för diakoni, mallen för utarbetande av diakonipastoral och artikel- serien Fokus: diakoni.

Sidan finner du här.

Skapad:2010-03-22 13:50:00

I dagsläget finns nätverk för ungdomsdiakoni, för arbete med sorgestödsgrupper som riktar sig till barn, ungdomar och familjer, samt för pensionerade diakoner.

Läs mer om Nätverk Diakoni

Lena Bergman, Häftstiftet