Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Intranät Stockholms stift

  Diakoni

  Stockholms stifts uppgift är att främja diakonal utveckling i församlingarna genom kompetensutveckling och konsultation för att på så sätt möta nya behov inom området.

  Stockholms stift finns till för konsultationer i frågor som anknyter till det diakonala uppdraget, såväl för enskilda medarbetare som församlingar. Vi kan även vare en resurs när flera församlingar vill inleda diakonalt samarbete med varandra och/eller andra organisationer. Stiftet tipsar om experter och resurspersoner inom området samt ordnar vid förfrågan studiebesök till intressanta diakonala och sociala projekt.

  Utbildning och kurser är ett viktigt instrument för kompetensutveckling som ger möjlighet att möta nya behov inom det diakonala området. Dessa erbjuds både i stiftsorganisationens egen regi och i samarbete med Ersta Sköndal högskola. Nätverk ger medarbetare från olika församlingar möjlighet att dela erfarenheter och lära av varandra. De finns inom många olika områden och vi tar emot önskemål om nya nätverk. Vi tar också emot önskemål om utbildningsinsatser.

  Aktuellt

  Foto: Johannes Frandsen/Ikon

  Suicidpreventiva dagen
  Suicid har länge betraktats som en fråga som enbart berör psykiatrin. Men för att lyckas i det förebyggande arbetet behöver hela samhället involveras. Med den pågående Covid-19 pandemin finns även en risk för ökad psykisk ohälsa på samhällsnivå och de suicidpreventiva arbetet är därför mer angeläget än någonsin. 10 september anordnades sucidpreventiva dagen och det är nu möjligt att ta del av föreläsningarna i efterhand.
  Skapad av: knet\lenberg1

  Foto: Johannes Frandsen/Ikon

  Att möta sörjande och äldre i coronatider
  Coronapandemin gör hösten osäker och för att tillsammans hitta nya vägar att möta människor genomfördes två videoworkshops i början av juni; en om hur vi kan möta sörjande och en om hur vi kan möta äldre och motverka isolering och ensamhet. Alla tips och idéer finns dokumenterade för att inspireras av! Kyrkokansliet håller på att ta fram material för sorgegrupper som riktar sig till de som mist någon genom Covid-19.
  Skapad av: knet\lenberg1

  Verktyg för diakonal utveckling

  Skapad: 2017-10-19 10:28:00

    

  På sidan om diakonal utveckling finns olika verktyg för ned- laddning, bl.a. Vägledning för diakoni, mallen för utarbetande av diakonipastoral och artikel- serien Fokus: diakoni.
  Sidan finner du här.

  Skapad:2010-03-22 13:50:00

  I dagsläget finns nätverk för ungdomsdiakoni, för arbete med sorgestödsgrupper som riktar sig till barn, ungdomar och familjer, samt för pensionerade diakoner.

  Läs mer om Nätverk Diakoni

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Björn Ericsson, Häftstiftet
  Uppdaterad
  2019-11-19
  X
  Dokumentid: 737972- Webid: 28950 - Unitid: 14