Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Intranät Stockholms stift

  Diakon- och prästmöte 2019

  Biskop Evas valspråk ”Gör inte skillnad på människor” var temat när över 600 diakoner och präster samlades på Münchenbryggeriet i Stockholm 8-9 april 2019.

   

  Som en förberedelse inför mötet hade diakoner och präster i stiftets församlingar i sina arbetslag samtalat om Gör inte skillnad för människor och skickat sina betraktelser till biskop Eva.
  Under mötesdagarna fick diakoner och präster delta i gudstjänster, föreläsningar och seminarier som på olika sätt belyste temat.
  Från stora scenen berättade  bland annat Henrik Fröjmark, med bakgrund som vd på numera nedlagda Rättviseförmedlingen, under rubriken ”Men vi GÖR ju skillnad på människor” om samhällsnormer som vi inte alltid är medvetna om. Han gav konkreta råd om hur mångfald kan ökas genom aktivt förändringsarbete. 

  Kyrka för och med alla

  Från Manchester kom kontraktsprosten Stephen Edwards som tillsammans med kyrkoherden i Högalids församling, Gunilla Lindén, gav deltagarna perspektiv på vad det innebär att verkligen försöka vara en inkluderande gemenskap.
  Läs mer och ladda ner material om Kyrka för och med alla

  Boklansering 25 april

  I samband med Diakon- och prästmötet släpptes boken Gör inte skillnad på människor, som är skriven av Sara Grant efter samtal med biskop Eva. Kulturjournalisten Kristina Lindquist intervjuade biskop Eva på scen med anledning av boksläppet.

  Torsdag 25 april bjuder Verbum in till lansering med signering och mingel i S:t Jacobs kyrka klockan 17-19.
  Läs mer och anmäl dig
  Beställ boken hos Verbum

  Biskopens ämbetsberättelse

  Som brukligt är vid ett Diakon- och prästmöte delade biskop Eva sin ämbetsberättelse 
  Ladda ner och läs ämbetsberättelsen

  Till Diakon- och prästmötet hade en psalm specialskrivits av Ragnwei Axelli och Britta Snickars.
  Ladda ner psalmen

  Gäster från svenska och utländska stift

  Med vid mötet fanns gäster från grannstift och vänstift. Från Dresden i Tyskland kom superintendent Albrecht Nollau, från Norra stiftet i Tanzania Rev. Julius Lema, från Uppsala stift biskop Karin Johannesson samt från Visby stift domprost Mats Hermansson. Equmeniakyrkan representerades av den regionala kyrkoledaren Jenny Dobers
  Kyrkornas världsråd skickade en hälsning från sin ordförande dr Agnes Abuom se nedan.

  Förhoppningsvis tystnar inte samtalet om vikten av att reflektera kring “Gör inte skillnad på människor”. Fortsätt gärna det samtalet i era församlingar!

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Björn Ericsson, Häftstiftet
  Uppdaterad
  2019-04-15
  X
  Dokumentid: 1392857- Webid: 28950 - Unitid: 14