Barn och unga

”I kristen tro intar barnen en särställning och de behöver därför särskilt uppmärksammas i Svenska kyrkans verksamhet”.

Stiftskansliets stöd i arbetet för barn och unga

Skapad:2017-12-15 16:01:00

Stockholms stift arbetar med att stödja församlingarna i deras arbete med barn och unga genom fortbildning, nätverk, inspiration och konsultativt arbete. Mer om vårt arbete finner du i menyn till vänster och här nedan finner du ett det som är aktuellt den närmaste tiden. Material länkar och kontaktinformation i spalten till höger.

Rutiner vid oro om att barn far illa
    Stockholms stiftskansli har utarbetat skriftliga rutiner vid oro om att barn far illa och erbjuder församlingarna utbildning i dessa. Målet är att fler församlingar och medarbetare ska ha kunskap om dessa frågor och att man tillsammans har en rutin för hur man går tillväga när det är aktuellt att ingripa.​
    Klimatresan
    Projektet klimatresan vill främja hållbara resebeteende med konfirmandgrupper och visa på teologiska, pedagogiska, ekologiska och sociala vinster vid omställning till hållbara resebeteenden. Och på bara ett år har antalet församlingar och pastorat som flyger med konfirmandgrupper minskat från 25 till 14..