Administrativt stöd

För att underlätta att kyrkans resurser används på bästa sätt stödjer och utvecklar Stockholms stift nya samverkansformer mellan församlingarna inom det administrativa området.

Stockholms stift har sedan 2009 varit en aktiv röst inom Svenska kyrkans gemensamma utveckling av administrativa stödfunktioner. Detta arbete genomförs med målet att kunna lägga så mycket fokus som möjligt på den grundläggande uppgiften i Stiftets församlingar.

Svenska kyrkans ekonomi kommer i framtiden att vara annorlunda. Vi kommer ha 1,6 miljarder mindre att röra oss med per år - det ställer andra krav på oss och vi behöver bli en annan kyrka. Att lägga mycket fokus på att administration i framtiden ska äta så lite som möjligt av budgeten känns naturligt. För att klara det måste vi höja kvaliteten där den brister och effektivisera våra arbetsprocesser.

Vi arbetar med administrativ samverkan inom många områden, men vår organisation är stor och en omställning tar tid. Vi vill gärna att alla är med och påverkar, så vänd er till oss med tankar och ideér.

/ Mattias Lindberg Teamledare för administrativ samverkan.

2016-02-15