• Ladda för årets Mental Health Run

Den 1 oktober är det äntligen dags för ett "normalt" Mental Health Run där vi tillsammans springer, lunkar eller rullar den vackra femkilometersslingan runt Djurgårdbrunnsviken. Start klockan 13 vid Sjöhistoriska museet. För sjunde året i rad sponsrar Stockholms stift loppet och deltagaravgifterna för alla som anmäler sig via stiftet senast 17 augusti.

Publicerad  2022-05-10 13:00 av  Björn Ericsson
    • Zoommöte och nyttiga länkar från regionen

Den 23 maj genomför "Regionalt kunskapscentrum kris- och katastrofpsykologi", Region Stockholm, ett Zoommöte om vuxna som upplevt krig och konflikter: Vilket stöd behövs för dem och medarbetare i kommuner och regioner?

Publicerad  2022-05-10 09:57 av  Mårten Gudmundhs
    • Utbildning om barn som varit med om svåra händelser

Rädda barnen erbjuder anställda och ideella medarbetare i Stockholms stifts församlingar att kostnadsfritt delta i Rädda Barnens utbildning: "Att möta barn som varit med om svåra händelser". Utbildningen är två timmar via Teams och det finns tre tillfällen att välja bland fram till sommaren.

Publicerad  2022-05-03 17:09 av  Björn Ericsson
    • Digitalt seminarium med brett anslag 12 maj

Transkulturellt centrum, Region Stockholm, tar under seminariet 12 maj bland annat upp hur det är att möta människor som kommer direkt från kriget, vilka behov de kan tänkas ha och vilka möjligheter det finns att använda tolk när vi inte talar samma språk.

Publicerad  2022-04-29 11:51 av  Mårten Gudmundhs
    • Utbildningar i pilgrimsvandringar i samband med Stockholm+50

Inför vandringen arrangerar Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö inspirationskurser 2 och 17 maj.

Publicerad  2022-04-25 09:31 av  Elsa Levinson
    • Här firas gudstjänst på språk ukrainare förstår

På Birger Jarlsgatan och i Enskede gård kan man fira gudstjänst i en tradition och på ett språk som ukrainare förstår.

Publicerad  2022-04-22 06:37 av  Mårten Gudmundhs
    • Extra stiftsbidrag till stöd för flyktingar från Ukraina

Stiftsstyrelsen fick i samband med pandemin ett extra stiftsbidrag på över fyra miljoner kronor från nationell nivå. Av dessa medel återstår 2 260 000 kronor och generalsekreteraren i Svenska kyrkan har gett klartecken till att kvarvarande medel kan användas till insatser för flyktingar från Ukraina. Dessa medel kan församlingar och pastorat nu ansöka om.

Publicerad  2022-04-19 09:25 av  Björn Ericsson
    • Uppdaterad sida om ukrainamigration

Språkstöd, frågor om boende, gudstjänstmaterial. Det är några exempel på information som Support migration ger på sin intranätsida. Sidan uppdateras löpande och är värd att besöka ofta.

Publicerad  2022-04-14 13:23 av  Mårten Gudmundhs
    • Stockholms stadsmission öppnar stödcentrum i city

Den 12 april öppnar Stockholms Stadsmission ett temporärt stödcenter vid Fridhemsplan för att möta människor som tvingats fly på grund av kriget i Ukraina.

Publicerad  2022-04-12 09:07 av  Mårten Gudmundhs
    • Så ger du traumastöd till Ukrainaflyktingar

Regeringen och SKR, Sveriges kommuner och regioner, samlar bland annat information som ska ge psykiskt stöd till flyktingar från Ukraina.

Publicerad  2022-04-11 08:37 av  Mårten Gudmundhs
    1 2 3 4 < >