Din sökning gav 0 träffar
Den 1 oktober är det äntligen dags för ett "normalt" Mental Health Run där vi tillsammans springer, lunkar eller rullar den vackra femkilometersslingan runt Djurgårdbrunnsviken. Start klockan 13 vid Sjöhistoriska museet. För sjunde året i rad sponsrar Stockholms stift loppet och deltagaravgifterna för alla som anmäler sig via stiftet senast 17 augusti.
Den 23 maj genomför "Regionalt kunskapscentrum kris- och katastrofpsykologi", Region Stockholm, ett Zoommöte om vuxna som upplevt krig och konflikter: Vilket stöd behövs för dem och medarbetare i kommuner och regioner?
Rädda barnen erbjuder anställda och ideella medarbetare i Stockholms stifts församlingar att kostnadsfritt delta i Rädda Barnens utbildning: "Att möta barn som varit med om svåra händelser". Utbildningen är två timmar via Teams och det finns tre tillfällen att välja bland fram till sommaren.
Transkulturellt centrum, Region Stockholm, tar under seminariet 12 maj bland annat upp hur det är att möta människor som kommer direkt från kriget, vilka behov de kan tänkas ha och vilka möjligheter det finns att använda tolk när vi inte talar samma språk.
Inför vandringen arrangerar Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö inspirationskurser 2 och 17 maj.
På Birger Jarlsgatan och i Enskede gård kan man fira gudstjänst i en tradition och på ett språk som ukrainare förstår.
Stiftsstyrelsen fick i samband med pandemin ett extra stiftsbidrag på över fyra miljoner kronor från nationell nivå. Av dessa medel återstår 2 260 000 kronor och generalsekreteraren i Svenska kyrkan har gett klartecken till att kvarvarande medel kan användas till insatser för flyktingar från Ukraina. Dessa medel kan församlingar och pastorat nu ansöka om.
Språkstöd, frågor om boende, gudstjänstmaterial. Det är några exempel på information som Support migration ger på sin intranätsida. Sidan uppdateras löpande och är värd att besöka ofta.
Den 12 april öppnar Stockholms Stadsmission ett temporärt stödcenter vid Fridhemsplan för att möta människor som tvingats fly på grund av kriget i Ukraina.
Regeringen och SKR, Sveriges kommuner och regioner, samlar bland annat information som ska ge psykiskt stöd till flyktingar från Ukraina.