• Sök medel från Radiohjälpen senast 25 juni

Det har kommit förhandsbesked om att Radiohjälpen har beviljat Kyrkokansliets nästan fem miljoner kronor för insatser med anledning av coronapandemin. Medel kan sökas av församlingarna och ska gå till sommarlovsaktiviteter för barn och unga, utbildningar kring psykisk ohälsa, chattverksamhet för barn och unga, sorgegruppsarbete samt matutdelning och akuta hjälpinsatser.

Publicerad  2020-06-09 09:57 av  Lena Bergman
    • Kyrkorna på Pride - digitalt

I år går Stockholm Pride av stapeln som den digitala festivalen Summer Stream 31 juni till 2 augusti och självklart kraftsamlar också Kyrkorna på Pride för en aktiv närvaro. I år har vi parollen Tro, Hopp och Kärlek!

Publicerad  2020-06-05 09:00 av  Lena Bergman
    • Sverigefinsk konfirmationsverksamhet 2021

Svenska kyrkan erbjuder nu den första nationella konfirmandundervisningen för ungdomar med finsk bakgrund och på två språk.

Publicerad  2020-06-04 13:02 av  Ninetta Edelsgren
    • Pengar att söka till flyktingar som drabbas av Coronakrisen

Tidsperioden för att få del av kyrkostyrelsens nya medel till församlingarnas arbete till stöd för flyktingar och asylsökande förlängs med sex månader på grund av coronapandemin. Pengarna som söks ska användas senast 30 juni 2021. Församlingar kan ansöka om dessa medel löpande.

Publicerad  2020-06-04 10:00 av  Björn Ericsson
    • Kommentarer till Trefaldighetstidens texter

Nu stundar Trefaldighetstid, och Centrum för religionsdialogs predikoblogg hänger med!

Publicerad  2020-05-29 17:22 av  Björn Ericsson
    • Kurs om att söka extern finansiering

Verksamhet i Svenska kyrkans församlingar finansieras i huvudsak genom den kyrkoavgift som medlemmarna betalar. Vissa delar kan dock helt eller delvis bekostas av externa medel. Kyrkokansliet och Hela Människan bjuder in till webbkurs om att söka externa medel. Kursen består av tre halvdagar; 1/9, 14/10 samt 18/11. Sista anmälningsdag är 1:a juni.

Publicerad  2020-05-07 11:25 av  Björn Ericsson
    • Det musikaliska i teologin och det teologiska i musiken

Välkomna till en samtalsdag kring mötet mellan musik och teologi 3 november. Hur kan vi mer förstå det musikaliska i teologin och det teologiska i musiken och samspelt dessa emellan? Föreläsare är Ola Sigurdson professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet Sista anmälningsdag 6 oktober.

Publicerad  2020-04-29 11:09 av  Björn Ericsson
    • Kommentarer till påsktidens texter

Nu börjar vi lägga upp kommentarer till påsktidens predikotexter på Tala väl-bloggen

Publicerad  2020-04-17 14:56 av  Helene Egnell
    • Biskop Andreas i självisolering

Från och med idag, 16 april, väljer min fru Cecilia och jag att självisolera oss här hemma. Vi har båda symptom som kan tyda på covid: torrhosta, feber och halsont.

Publicerad  2020-04-16 11:00 av  Björn Ericsson
    • Biskop Andreas om gudstjänstfirande under coronakrisen

Biskop Andreas uppmanar församlingarna i Stockholms stift att tills vidare inte kalla samman till offentliga gudstjänster där människor fysiskt samlas i kyrkorummet vid en bestämd tidpunkt. Detta gäller från och med idag torsdag 2 april, men omfattar inte dop, konfirmationer, vigslar och begravningar. Det meddelade biskop Andreas i ett brev till kyrkoherdarna sent på onsdagskvällen. Här publiceras hela brevet.

Publicerad  2020-04-02 09:24 av  Björn Ericsson
    1 2 3 4 < >