• Carl är ny stiftsjurist på Stockholms stifts kansli

Stockholm har fått en ny stiftsjurist. Carl Werner heter han, och han tog över efter Ann Nordberg den 1 september.

Publicerad  2022-09-27 13:24 av  Mårten Gudmundhs
    • Stiftsredaktör med sikte på "Kornet"

Joakim Vestlund är ny digital redaktör på stiftskansliet och han har fått en rivstart som redaktör för Stockholms stifts del av det nya intranätet "Kornet", som lanseras 18 oktober. Tills dess hoppas han ha flyttat över mycket av det befintliga materialet.

Publicerad  2022-09-26 00:00 av  Mårten Gudmundhs
    • Ida arbetar för ökad samverkan inom stiftet

Ida Hallström Åsman är ny stiftsadjunkt för "Samverkan och ändamålsenlig indelning" sedan den 5 september. Hon kommer närmast från tjänsten som kyrkoherde i Huddinge pastorat där fyra församlingar och kyrkogårdsförvaltning ingår. Ida har tidigare bland annat varit enhetschef och biskopskaplan i Karlstads stift.

Publicerad  2022-09-19 10:00 av  Ida Hallström Åsman
    • Digitala handledningsträffar med Asylrättscentrum

I höst arrangerar Asylrättscentrum digitala handledningsträffar 13 oktober, 16 november och 7 december kl 15-17. Dessutom hålls en grundläggande asylrättsutbildning 28 oktober. Träffarna är 2 timmar långa och börjar ibland med ett tema under cirka 30-45 min och sedan blir det tid för handledning, frågor och svar kring generella ärenden.

Publicerad  2022-09-16 16:00 av  Björn Ericsson
    • Pia är tillbaka i Svenska kyrkan med nya kunskaper

Pia Strand Runsten är ny stiftskommunikatör. Hon kommer närmast från Mälardalens universitet och Västmanlands läns tidning, men har tidigare arbetat som kommunikatör i Svenska kyrkan på olika nivåer.

Publicerad  2022-09-15 15:24 av  Björn Ericsson
    • Dubbla roller för Boel

Boel Hössjer Sundman är ny stiftsprost och även biskop Andreas Holmbergs nya adjunkt. Hon kommer bland annat att vara stöd för honom i arbetet med visitationer. I rollen som stiftsprost handlar det om att ta ett övergripande teologiskt och pastoralt ansvar i arbetet på kansliet.

Publicerad  2022-09-06 10:00 av  Björn Ericsson
    • Nya stiftskansliet har öppnat

Måndagen den 29 augusti öppnade portarna för personal till nya stiftskansliet i S:t Jacobsgården, församlingshemmet invid S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården.

Publicerad  2022-08-29 14:06 av  Björn Ericsson
    • Nätverksdag för katekumenat 6 oktober

"Nätverket för katekumenat i Stockholms stift" bjuder in till en inspirationsdag på tema "Vuxenundervisning som församlingsbygge och väg till tro", torsdagen den 6 oktober klockan 12.15 – 17.00 i Hedvig Eleonora församlingssal, Jungfrugatan 2.

Publicerad  2022-08-24 10:43 av  Björn Ericsson
    • Dags för kyrkornas nätverksdag kring migration och integration

Välkomna till kyrkornas årliga ekumeniska nätverksdagar kring migration och integration! I år arrangeras dagarna 19-20 oktober 2022 i Smyrnakyrkan i Göteborg.

Publicerad  2022-06-21 16:54 av  Mårten Gudmundhs
    • Johanna Lidén ska stötta både biskopen och stiftsdirektorn

Johanna Lidén är ny biskopssekreterare, men hon kommer samtidigt att vara kanslisekreterare och stötta stiftsdirektor Solveig Ininbergs med strategisk planering och uppföljning.

Publicerad  2022-06-21 11:30 av  Pär Sandberg
    1 2 3 < >