• Rökförbud i anslutning till kyrkor och begravningsplatser

I och med den nya tobakslagen råder det rökförbud på vissa allmänna platser utomhus, till exempel utanför entréer till kyrkor, församlingshem och krematorier. Ansvaret för att rökförbudet följs ligger på fastighetsägaren, men bara poliser och ordningsvakter har rätt att avlägsna människor som bryter mot förbudet.

Publicerad  2019-08-14 10:48 av  Björn Ericsson
    • Mening övergripande tema för Katedralakademin

"Ur ett religiöst perspektiv är meningen med livet inte bara något som jag själv skapar. Den tillvaro vi fötts in i kan förstås som en meningsfull helhet. Gud har skapat världen och har ett syfte med vars och ens liv. Men för att mitt liv ska vara meningsfullt måste jag själv upptäcka och tillägna mig detta syfte. Var och en har sin speciella kallelse i livet." Så skriver Carl-Henric Grenholm i förordet till höstens program som nu är klart.

Publicerad  2019-08-13 13:47 av  Björn Ericsson
    • Kyrka i hållbar utveckling 7-9 oktober.

Miljöengagerade inom Svenska kyrkan inbjuds till en processinriktad utbildning som varvar teologiska reflektioner, fakta och färdigheter för hållbarhetsarbete, kunskaper om ledningssystemet Svenska kyrkans miljödiplomering och stöd för de som sitter i rollen som miljögrupp och miljöansvarig. Utbildningen riktar sig både till medlemmar i församlingens miljögrupp och enskilda som vill bidra till ett större lokalt miljöengagemang.

Publicerad  2019-08-08 10:00 av  Björn Ericsson
    • Ny bok om barn och sorg

Stockholms stift ger ut en ny och reviderad upplaga av boken Borta men ändå nära. Författare är Klara Yvonne Klingspor. Det är en metodbok om arbete med stödgrupper för sörjande barn, ungdomar och familjer. Boken ges ut som kostnadsfri e-bok.

Publicerad  2019-08-01 15:38 av  Lena Bergman
    • Predikobloggen påfylld!

Nu finns textkommentarer t o m 13 söndagen efter Trefaldighet på Tala väl, Centrum för religionsdialogs predikoblogg.

Publicerad  2019-07-11 13:59 av  Helene Egnell
    • Spring och uppmärksamma den mentala ohälsan

Även i år är stiftet med och sponsrar Mental Health Run. I år går loppet på fem kilometer runt Djurgårdsbrunnsviken 21 september. Anmäl dig senast 10 september och spring gratis och uppmärksamma Svenska kyrkans arbete mot psykisk ohälsa.

Publicerad  2019-06-12 10:40 av  Björn Ericsson
    • Språkcafé bygger relationer och stärker självkänsla

Hammarby församlings språkcafé startade våren 2016 och håller numera öppet varje torsdag mellan klockan 16 och 19. Lisa Hofverberg har varit med från start och ser hur språkcafét utvecklats till en viktig mötesplats, inte bara för att träna språket, utan också för att bygga relationer och växa i självkänsla.

Publicerad  2019-06-10 11:00 av  Björn Ericsson
    • Inspirationsträff för Rådet för Svenska kyrkan i utlandet

Höstena inspriationsträff blir i S:t Tomas kyrka i Vällingby söndag 15 september klockan 11-15. Träffen börjar med söndagsmässa. Därefter lunch som kostar 100 kronor. Efter lunchen berättar Anders Johansson om sitt arbete som präst i Hongkong och Kina. Anmälan senast 9 september till svante.talltorp@svenskakyrkan.se

Publicerad  2019-06-10 10:45 av  Björn Ericsson
    • Utbildning i självmordsprevention

Nationellt centrum för suicidforskning och prevention vid Karolinska Institutet arrangerar på uppdrag av Stockholms Läns Landsting en kostnadsfri endagsutbildning i suicidprevention vid tre separata tillfällen under höstterminen 2019.

Publicerad  2019-06-10 10:25 av  Lena Bergman
    • Predikobloggen påfylld!

Nu har Tala väl, Centrum för religionsdialogs predikoblogg, fyllts på med kommentarer till Trefaldighetstidens texter.

Publicerad  2019-06-09 19:03 av  Björn Ericsson
    1 2 3 < >