• Stiftet har fått tre nya präster

Söndagen den 19 januari vigdes tre nya präster i Storkyrkan av biskop Andreas Holmberg; Therese Lundberg, för tjänstgöring i Oscars församling, Cajsalisa Ejemyr för tjänstgöring i Högalids församling och Mattias Nordström för EFS och för tjänst i S:ta Clara kyrka och Hammarbykyrkan.

Publicerad  2020-01-20 10:49 av  Björn Ericsson
    • Utbildning i kykopedagogik 2020/2021

Sveriges 3000 kyrkorum bär på ett unikt kulturarv. Här har människor firat gudstjänst och livets högtider under årtusenden. Men hur kan man gå tillväga för att visa ett kyrkorum för exempelvis en skolklass?

Publicerad  2020-01-20 10:00 av  Björn Ericsson
    • Kort tid - söka medel för integrationsarbete och stöd till flyktingar!

Även 2020 får Stockholms stift ta del av kyrkostyrelsens medel för asylsökande och flyktingar - sista ansökningsdag är 27 januari. Det finns även möjlighet att söka statliga medel för unga i hemlöshet - sista ansökningsdag är 24 januari.

Publicerad  2020-01-17 11:15 av  Lena Bergman
    • Lyckat mentorskapsprogram breddas och fortsätter i vår

I januari var de nyvigda diakonerna Malin Karlsson och Carola Backlund först ut med att prova stiftskansliets mentorskapsprogram. Under tio månader har de träffat sina mentorer och mötena har bidragit till kompetens-utveckling, men också till reflektion och återhämtning.  Programmet är nu öppet för alla diakoner och i januari träffar de fem diakoner som vigdes i somras sina mentorer.

Publicerad  2019-12-13 13:00 av  Björn Ericsson
    • Kyrkornas nätverksdagar kring migration och integration

Välkommen till 2020 års ekumeniska nätverksdagar i Immanuelskyrkan 1-2 april. Årets tema är ”Tillsammans för ett bättre samhälle - utmaningar och möjligheter”. Dagarna bjuder på föreläsningar, samtal, workshops, erfarenhetsutbyten och nätverkande. Program publiceras under januari.

Publicerad  2019-12-13 11:30 av  Björn Ericsson
    • Jubilate - Årets kyrkomusikfest 2020

Stockholms stifts kyrkomusikfest Jubilate arrangeras i Adolf Fredriks kyrka 31 januari-1 februari. Festligheterna inleds med psalmsångs-kväll på fredagen. På lördagen blir det Jubilate-konsert och utdelande av Sankta Cecilaipriset. Lördagen avslutas med mässa med nyskriven musik av Birgitta Flick till psaltarpsalmstexter.

Publicerad  2019-12-13 11:00 av  Björn Ericsson
    • Tack för ett år med mycket gott hållbarhetsarbete

Arbetet för hållbar utveckling i stiftet har utvecklats till ett målinriktat strukturerat hållbarhetsarbete som verkligen ger resultat. Nu arbetar till exempel 25 av stiftets 53 församlingar och pastorat med ledningssystem som stöd i arbetet och 11 december miljödiplomerades Sollentuna församling för andra fasen i sitt systematiska hållbarhetsarbete.

Publicerad  2019-12-13 10:00 av  Kristina Segerström
    • Predikokommentarer för jultiden

Predikobloggen Tala väl går in på sin tredje årgång och nu finns kommentarer till jultidens texter.

Publicerad  2019-12-03 15:15 av  Björn Ericsson
    • Rutinerad förändringsledare flyttar till Stockholm

Stockholms stifts nya stiftsdirektor Solveig Ininbergs är sedan sex och ett halvt år stiftsdirektor i Uppsala stift. Innan dess var hon stiftsdirektor i Luleå i tre år. Hon tillträder den nya tjänsten 1 februari och redan under våren hoppas hon ha grunden för en ny organisation på plats

Publicerad  2019-11-25 11:22 av  Björn Ericsson
    • Diakoniutvecklingsprojektet - var står vi nu?

Stockholms stiftskansli har alltid som uppdrag att främja församlingarnas och pastoratens diakonala arbete. Under en treårstid intensifieras arbetet genom ett diakoni-utvecklingsprojekt som pågår till januari 2021. Nu är det dags för en uppföljning när det gått snart två år av projekttiden.

Publicerad  2019-11-21 13:29 av  Lena Bergman
    1 2 3 < >