• Årets Mental Health Run gav 270 000 kronor till forskning

Årets Mental Health Run gav 270 000 kronor till "Fonden för psykisk hälsa". Stockholm stift är sedan sex år en av huvudsponsorerna för Mental Health Run. Nästa år arrangeras loppet den 1 oktober, även då med Stockholms stift som en av huvudsponsorerna.

Publicerad  2021-11-24 14:47 av  Björn Ericsson
    • Två nyvalda och en omvald till domkapitlet

Lena Ljungström, diakon i Farsta församling, blev ny ordinarie ledamot. Som ersättare till henne omvaldes Johannes Söderqvist, präst i S:t Matteus församling. Som gemensam ersättare för biskopen och domprosten som ledamot nyvaldes Carl Dahlbäck, kyrkoherde i Nacka församling.

Publicerad  2021-11-17 09:16 av  Björn Ericsson
    • Biskopsvisitationer i S:t Matteus och Adolf Fredrik

Under september/oktober kunde biskop Andreas äntligen genomföra sina två första visitationer, i S:t Matteus och Adolf Fredriks församlingar. I båda fallen kunde han konstatera att församlingarna har rejält med pastoral bärkraft. ”Det flyger här”, som han uttryckte det i visitationstalen i båda församlingarna.

Publicerad  2021-11-02 09:00 av  Björn Ericsson
    • "Staten kan inte bara strunta i människor"

Det finns människor som lagligen befinner sig i Sverige – men de har inte rätt till bidrag och de får inte arbeta. Detta är ett allvarligt systemfel, skriver frivilligorganisationer och Svenska kyrkan i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Publicerad  2021-11-01 08:52 av  Björn Ericsson
    • Ledarutbildning i vuxen väg till tro - Katekumenat

Ledarutbildning för dig som är nyfiken på eller arbetar med katekumenatet i församlingen 14-16 januari 2022 på Stiftsgården Stjärnholm. Katekumenatet är ett sätt för församlingen att möta och ta emot vuxna som söker undervisning och som vill finna en tro. I katekumenatet delar vi både samtal och gudstjänstgemenskap.

Publicerad  2021-09-22 10:59 av  Björn Ericsson
    • Stöttar församlingar att bereda vägen mot arbetslivet

Karin Gustafsson är ny verksamhetsutvecklare i projektet "Skapa plats i Stockholms stift". Målet är att stötta församlingar att sänka trösklar genom att erbjuda praktik och arbetsträning, så att fler som står utanför ska finna sin väg mot ett hållbart liv och självförsörjning.

Publicerad  2021-02-26 12:00 av  Björn Ericsson
    • På helig mark i Tanzania

Kerstin Bergeå från Stockholm stift finns från och med årsskiftet på plats för Act Svenska kyrkan i Tanzania. I sin krönika skriver hon om landet som i pandemi-tid gått sin egen väg, men också svepts med i den världsomspännande vinden av nationalism.

Publicerad  2021-02-25 14:21 av  Björn Ericsson
    • Utbildningar och föreläsningar med Asylrättscentrum

Asylrättscentrum genomför varje månad digitala utbildningar med frågestund/kluriga frågor, för Stockholms stifts församlingar. Nästa utbildningstillfälle är 19 maj klockan 10-12. Asylrättscentrum håller även öppna digitala föreläsningar för sina avtalsparter. Nästa 24 september.

Publicerad  2021-02-11 13:00 av  Björn Ericsson
    • Kraftsamling för att stötta människor i arbetslöshet

"Svenska kyrkan - Skapa plats" heter ett nytt diakonalt projekt för att stötta människor i arbetslöshet. Hur skapar vi ett bättre samhälle, med trygghet och hälsa för alla, där var och en har en plats i samhällsgemenskapen och varje människas förmåga tas till vara? Det är den långsiktiga visionen bakom projektet.

Publicerad  2020-12-08 16:21 av  Björn Ericsson
    • Globalt solidaritetsarbete i Maria Magdalena församling

I Maria Magdalena församling arbetar internationella utskottet med insamlingar till Act Svenska kyrkan och till församlingens skolstödssamarbete med skolbarn i Panabaj, nära Santiago de Atitlán i Guatemala.

Publicerad  2020-10-07 09:26 av  Björn Ericsson
    1 2 < >