Viktiga datum inför höstens biskopsskifte

Skapad: 2019-08-14 11:16:00

Onsdag 18 september klockan 18 Stavnedläggningsmässa i Storkyrkan
    Biskop Eva Brunne lägger ner biskopsstaven vid en mässa i Storkyrkan
    Därefter blir det avtackningskalas med underhållning och enkel förtäring i S:t Jacobs kyrka.
    Söndag 22 september klockan 11 Biskopsvigning i Uppsala domkyrka
    Andreas Holmberg vigs till Stockholms stifts biskop av ärkebiskop Antje Jackelén.
    Söndag 29 september klockan 11 Biskopsmottagning i Storkyrkan
    Stockholms stift tar emot Andreas Holmberg som biskop vid en mässa i Storkyrkan under ledning av domprost Hans Ulfvebrand.

Skapad:2010-06-01 13:30:00

Nu är det dags att söka kyrkoantikvarisk ersättning för 2021. Nytt för i år är att ansökan görs via ett centralt IT-system. Stiftskansliet erbjuder nu "Öppet hus" måndag 16 september och måndag 30 september klockan 10-16 för församlingar och pastorat som vill ha hjälp att komma igång. Ring kanslisekreterare Jan-Åke Engfors 08-508 940 49 och boka tid någon av dagarna.

Läs mer om ansökan om kyrkoantikvarisk ersättning

AKTUELLT

Rökförbud i anslutning till kyrkor och begravningsplatser

Församlingar och pastorat bör se till att rökförbudet är tydligt skyltat i anslutning till entréer. Foto: GettyImages

I och med den nya tobakslagen råder det rökförbud på vissa allmänna platser utomhus, till exempel utanför entréer till kyrkor, församlingshem och krematorier. Ansvaret för att rökförbudet följs ligger på fastighetsägaren, men bara poliser och ordningsvakter har rätt att avlägsna människor som bryter mot förbudet.
    2019-08-14 10:48
    Spring och uppmärksamma den mentala ohälsan
    Även i år är stiftet med och sponsrar Mental Health Run. I år går loppet på fem kilometer runt Djurgårdsbrunnsviken 21 september. Anmäl dig senast 10 september och spring gratis och uppmärksamma Svenska kyrkans arbete mot psykisk ohälsa.
    2019-08-13 14:00
    Mening övergripande tema för Katedralakademin
    "Ur ett religiöst perspektiv är meningen med livet inte bara något som jag själv skapar. Den tillvaro vi fötts in i kan förstås som en meningsfull helhet. Gud har skapat världen och har ett syfte med vars och ens liv. Men för att mitt liv ska vara meningsfullt måste jag själv upptäcka och tillägna mig detta syfte. Var och en har sin speciella kallelse i livet." Så skriver Carl-Henric Grenholm i förordet till höstens program som nu är klart.
    2019-08-13 13:47
    1 2 3 4 5  ... < >

Aktuella kurser och utbildningar

Allt du velat veta om islam men aldrig vågat fråga
    Vi hör så mycket om islam och vi undrar vad som egentligen är sant. Hur viktigt är det att klä sig på ett visst sätt, eller att få ha böneutrop? Vad står det egentligen i Koranen? Ska det verkligen vara nödvändigt att omskära pojkar? Vi träffas tre gånger, 12 september, 3 oktober och 24 oktober och får svar av imam Mohammad Muslim Eneborg.
    Te och teologi
    Te och teologi är ett forum där vi träffas under lättsamma former för teologisk reflektion kring olika ämnen. En inbjuden föreläsare inleder. Sedan samtalar vi över en kopp te, eller kaffe. Fyra tillfällen med olika tema under hösten: 19 september, 10 oktober, 31 oktober och 3 november. Träffarna är fristående och du kan delta i så många du vill.
    Vägledning för diakoni och presentationsteknik - 13 sep & 23 okt
    Vill du förbereda dig för att använda materialet "Vägledning för diakoni" i samtal med diakoniarbetslaget, församlingsarbetslaget och förtroendevalda? Vill du också slipa på din presentationsteknik? Då är denna fördjupningsdag någonting för dig!
    1 2 3 4 5  ... < >