AKTUELLT

Nytt biskopsbrev om nattvarden

Foto: Albin Hillert

Igår, 22 januari, lanserades det nya biskopsbrevet "Fira nattvard" och minst två exemplar har skickas till alla stiftets kyrkoherdar med ett följebrev från biskop Andreas. Han uppmanar där kyrkoherdarna att avsätta tid i prästkollegiet för samtal kring nattvardsfirandet.
    2020-01-23 10:08
    Stiftet har fått tre nya präster
    Söndagen den 19 januari vigdes tre nya präster i Storkyrkan av biskop Andreas Holmberg; Therese Lundberg, för tjänstgöring i Oscars församling, Cajsalisa Ejemyr för tjänstgöring i Högalids församling och Mattias Nordström för EFS och för tjänst i S:ta Clara kyrka och Hammarbykyrkan.
    2020-01-20 10:49
    Förintelsens minnesdag manifesteras i Hedvig Eleonora
    Den 27 januari 1945 befriades fångarna i koncentrationslägret Auschwitz-Birkenau av Röda armén. Minnesdagen manifesteras för att vi aldrig ska glömma nazisternas offer och för att stödja alla de som kämpar mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism, antisemitism och antiziganism. Den romska kulturföreningen É Romani Glinda bjuder in till minneshögtid med musik och tal i Hedvig Eleonora kyrka måndag 27 januari klockan 17.30.
    2020-01-20 10:30
    1 2 3 4 5  ... < >

Te och teologi 2020
    Te och teologi är ett forum där vi träffas under lättsamma former för teologisk reflektion kring olika ämnen. En inbjuden föreläsare inleder. Sedan samtalar vi över en kopp te, eller kaffe. Vintern 2020 erbjuder vi tre tillfällen med olika tema; 23 januari, 18 februari och 19 mars. Träffarna är fristående och du kan delta i så många du vill.
    12 februari - Vad gör vi med våra äldre?
    En inspirerande fortbildning om mötet och arbetet med äldre. Susanne Rolfner Souvanto föreläser under rubriken "Psykisk (o)hälsa har ingen ålder". Marie-Louise Söderberg föreläser om olika samtalsmetoder med äldre som målgrupp, med fokus på metoden Livsberättargrupper. Forskning visar på goda effekter av att arbeta med denna metod.
    13 februari - Kyrksam
    Svenska kyrkans nya register Kyrksam har ersatt organisationsregistret och verksamhetsregistret KBOK - Vad innebär det? Hur fungerar det nya registret Kyrksam?
    1 2 3 4 5  ... < >