AKTUELLT

Aktuellt om Coronakrisen

Både stifts- och kyrkokansliet bevakar händelseutvecklingen. På denna sida finns länkar till nyheter, sidor och dokument som berör coronakrisen och Svenska kyrkan, så att du enkelt ska kunna hålla dig uppdaterad.
    2020-06-01 12:00
    Kommentarer till Trefaldighetstidens texter
    Nu stundar Trefaldighetstid, och Centrum för religionsdialogs predikoblogg hänger med!
    2020-05-29 17:22
    Pingstdagen den 31 maj är du välkommen till ett historiskt mottagande!
    Denna historiska dag firas med en digital gudstjänst kl 11.00 som sänds via webben på Stockholms stifts hemsida och Facebooksida. Då tas översättningarna för nya kyrkohandboken för Svenska kyrkan för de nationella minoritetsspråken meänkieli, lulesamiska, nordsamiska, sydsamiska och finska i bruk.
    2020-05-28 10:45
    1 2 3 4 5  ... < >

Retreat i ignatiansk anda 20-23 augusti
    Välkommen till en fyradagars retreat i ignatiansk anda. Det är en enskild retreat vilket betyder att varje deltagare träffar en följeslagare dagligen för samtal. Mycket tid ges för egen bön och reflektion i tystnad.
    Kyrkoherdens val
    Framflyttad start. Processutbildningen ger möjlighet att reflektera över uppdraget, utvecklas som ledare och träna på att ta ledning. Kyrkoherdens val är uppdelad på fyra träffar under ett år. Första träffen är 1-2 september 2020. Vi arbetar även på kvällstid och vi övernattar varje tillfälle.
    15 sep - Kyrkan som museum – Oavsett vi vill eller inte
    Svenska kyrkan är landets största museum, åtminstone om en räknar antalet kvadratmeter. Samtidigt är det många som inte riktigt vill erkänna detta faktum. För i bokslutet är det nästan inga pengar som går till museal verksamhet. Hur kan det komma sig? Denna dag diskuterar vi kyrkan som museum och gudstjänstlokal och får lära oss grunderna i den ädla konsten att vara kyrkguide.
    1 2 3 4 5  ... < >