AKTUELLT

Diakonala behov under advent och jul
    Behöver du inspiration hur församlingen kan möta diakonala behov under advents- och jultiden? Ta gärna del av de idéer som brainstormades fram under stiftets workshop!
    2020-11-23 16:09
    Välkommet beslut om 20 närvarande vid begravningar
    Fredag 20 november beslutade regeringen att tillåta upp till 20 personer, exklusive medverkande, att närvara vid begravningar. Beslutet kommer att underlätta för sörjande människor som annars ställs inför orimliga val om vem som ska få vara med på begravningen.
    2020-11-19 10:58
    Ny avfallsförordning berör församlingar och pastorat
    Den stora skillnaden mellan nya och gamla avfallsförordningen är att kommuner, företag och verksamheter ska rapportera in antecknade uppgifter om farligt avfall till ett nytt elektroniskt avfallsregister hos Naturvårdsverket. Hittills har uppgifterna bara funnits antecknade hos varje verksamhet och behövt redovisas först på begäran av en tillsynsmyndighet.
    2020-11-18 10:00
    Svenska kyrkan storsatsar på tillit och demokrati
    En majoritet av Svenska kyrkans stift satsar på att lyfta frågor om tillit och demokrati inom programmet ”Social hållbarhet fokus tillit och demokrati”. Programmet är en stor satsning med avsikt att framförallt verka i lokala sammanhang.
    2020-11-17 11:23
    1 2 3 4 5  ... < >

Svenska kyrkans jourtelefon på teckenspråk

Skapad:2020-11-18 15:36:00

Här kan du ladda ner och skriva ut informationskort om Svenska kyrkans jourtelefon
    Se här till höger

Läs mer om telefonjouren

Adress till jourtelefonen: svenskakyrkan@ectalk.se
    Jourtelefonens öppettider:
    mån 10-16, ons 10-19, fre 10-16

Med kroppen som redskap i andakt och gudstjänst
    Bibeln rymmer många berättelser där dans är en självklar del i liv och gudstjänst. Kristen tradition bär också på ett arv av kroppslighet och rörelse i kyrkorummet som blir allt viktigare att återknyta till och utveckla. Utbildningen ge dig metoder, erfarenhet och inspiration till att låta kroppen få mer plats i församlingens gudstjänst – och andaktsliv.
    Ledarskapsutveckling - Kyrkoherdens val
    Processutbildningen ger möjlighet att reflektera över uppdraget, utvecklas som ledare och träna på att ta ledning. Kyrkoherdens val är uppdelad på fyra träffar under ett år. Första träffen är 7-8 september 2021. Vi arbetar även på kvällstid och vi övernattar varje tillfälle.