Åtta församlingar deltar på Stockholms bokhelg 19-22 maj

Skapad:2022-05-17 09:44:00

Botkyrka församling bjuder in till författarsamtal med bland andra Anna Järvinen, Peter Halldorf, Pija Lindenbaum och Maja Hagerman, bilden ovan.
    Finska församlingen får biskop emeritus Lennart Koskinen som gäst/Vieraana piispa emeritus Lennart Koskinen
    Gustaf Vasa församling uppmärksammar bland annat Alfons Åberg, 50 år.
    S:t Matteus församling får besök av Nina Wähä och Birgitta Ney berättar om kvinnliga resenärer. Dessutom visning av biblioteket och försäljning av begagnade böcker.
    Domkyrkoförsamlingen får besök av bland andra Jan Guillou, Anne Holt, Göran Greider och Kjell Johansson.
    Hedvig Eleonora församling har ett omfattande program och här medverkar bland andra Maja Hagerman, Daniel Bergman, Owe Wikström, Ia Genberg, Patrik Hagman, Jenny Tunedal, Niko Erfani och Pia Johansson.
    Västermalms församling bjuder på författarsamtal med Per Starke och Charlotte Frycklund. Författaren och skrivpedagogen Emelie Hill Dittmer samtalar med diakonen och biblioterapeuten Karin Löfgren om läkande skrivande och läkande läsande.
    Katarina församling bjuder in till författarsamtal och samvaro med musik med bland andra KG Hammar, Lotta Fång, Fredrika Gårdfeldt, Benjamin Ulbricht och Irma Schultz.

Skapad:2022-03-01 14:32:00

Här samlar vi information som är bra att ha koll på med anledning av kriget i Ukraina.

Läs mer om Kriget i Ukraina

AKTUELLT

Ladda för årets Mental Health Run

Biskop Andreas Holmberg och några av det 60-tal personer som deltog på plats förra året trots pandemirestriktioner. I år hoppas vi att över 100 sluter upp bakom biskop Andreas ord "Själ och kropp hör ihop". Foto: Mårten Gudmundhs

Den 1 oktober är det äntligen dags för ett "normalt" Mental Health Run där vi tillsammans springer, lunkar eller rullar den vackra femkilometersslingan runt Djurgårdbrunnsviken. Start klockan 13 vid Sjöhistoriska museet. För sjunde året i rad sponsrar Stockholms stift loppet och deltagaravgifterna för alla som anmäler sig via stiftet senast 17 augusti.
    2022-05-10 13:00
    Zoommöte och nyttiga länkar från regionen
    Den 23 maj genomför "Regionalt kunskapscentrum kris- och katastrofpsykologi", Region Stockholm, ett Zoommöte om vuxna som upplevt krig och konflikter: Vilket stöd behövs för dem och medarbetare i kommuner och regioner?
    2022-05-10 09:57
    Utbildning om barn som varit med om svåra händelser
    Rädda barnen erbjuder anställda och ideella medarbetare i Stockholms stifts församlingar att kostnadsfritt delta i Rädda Barnens utbildning: "Att möta barn som varit med om svåra händelser". Utbildningen är två timmar via Teams och det finns tre tillfällen att välja bland fram till sommaren.
    2022-05-03 17:09
    Digitalt seminarium med brett anslag 12 maj
    Transkulturellt centrum, Region Stockholm, tar under seminariet 12 maj bland annat upp hur det är att möta människor som kommer direkt från kriget, vilka behov de kan tänkas ha och vilka möjligheter det finns att använda tolk när vi inte talar samma språk.
    2022-04-29 11:51
    Utbildningar i pilgrimsvandringar i samband med Stockholm+50
    Inför vandringen arrangerar Stockholms pilgrimscentrum i Tyresö inspirationskurser 2 och 17 maj.
    2022-04-25 09:31
    1 2 3 4 5  ... < >