Vägen vidare i Skara stift

Mötesplats vid landsväg

Mötesplats vid landsväg Foto: Sven-Erik Falk

”Vägen vidare” är namnet på Skara stifts modell för fortlöpande stöd till församlingarnas arbete och utveckling.

Under den rubriken samlas en rad aktiviteter som visitationer, arbetet med församlingsinstruktioner och årliga möten mellan församlingar och stift. Syftet är att stödja församlingarnas utveckling. Det ska ske med utgångspunkt i respektive församling och dess arbete.
       Rent konkret handlar ”Vägen vidare” om ett tolvårsintervall för olika aktiviteter. Under detta intervall får församlingen vara med om en biskopsvisitation och en prostvisitation. Vid tre tillfällen ska man revidera sin församlingsinstruktion. Dessutom sker varje år ett organiserat möte mellan församling och stift.

Stödja  utvecklingen
    Det kommer att finnas särskilda kontaktpersoner för varje församling vid stiftskansliet. Dessutom finns alltid möjlighet att sätta in resurser för att stödja utvecklingen på de områden som församlingen vill prioritera.
       Här på intranätet hittar du material kring Vägen vidare i form av olika dokument som läggs ut undan för undan Det kommer också att finnas samverkansrum där varje pastorat har sitt särskilda material.

Sven-Erik Falk, Skara stift
    2019-11-18