Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Spår 9: En uppgift för alla

  Teologisk fördjupning

  Det finns en uppgift just för dig

  Amanda Carlshamre ger en teologisk fördjupning kring att låta barnen komma fram och se ungdomar växa. Här ges möjlighet till fördjupning, att ge ungdomar och barn nya uppgifter och nya platser i kyrkan. 
  Amanda Carlshamre var förbundsordförande i Svenska Kyrkans Unga 2013-2017.

  Ämnesfördjupning

  Panelsamtal - en uppgift för alla

  Under panelsamtalet diskuterar barn och ungdomar hur det är att vara ung i kyrkan. Personer med olika ideella uppdrag möts i ett samtal om att våga ta plats och se möjligheter att växa i kyrkan. Samtalet leds av Ida Berggren och Matilda Halldén. 
  Ida Berggren är ordförande och Matilda Halldén är vice ordförande för Svenska Kyrkans Unga i Skara stift.

   

  Tillämpning/konkretion

  Barn i kyrkan - viktiga medarbetare

  I Kyrkoordningen står det "Kristen tro intar barnen en särställning och de behöver därför särskilt uppmärksammas i Svenska kyrkans verksamhet". Barnen är en del av församlingen, bärare av tro och andlighet som vi alla behöver ta del av. De behöver ges utrymme att vara med och tas i anspråk på samma sätt som vuxna. Barn vill använda alla sina sinnen för att förstå och uttrycka sig och tycker ofta att högmässan blir tråkig om man "bara" får sitta och lyssna. I arbetet med barnkyrkvärdar i Strängnäs vill vi dela alla gudstjänster med barnen och låta dem vara aktiva och delaktiga, vilket är berikande för alla. Birgitta Rubenson berättar om arbetet med barnkyrkvärdar.
  Birgitta Rubenson är kyrkvärd i Strängnäs domkyrkoförsamling

   

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna Theander, Skara stift
  Uppdaterad
  2017-12-08
  X
  Dokumentid: 1369868- Webid: 29142 - Unitid: 4