Spår 6: Pilgrim

Spåret Pilgrim erbjuder två alternativ på samma tema. Det ena är ett mer traditionellt spår med tre delar, där ett av seminarierna utgörs av en kortare pilgrimsvandring i centrala Skara. Det andra alternativet innebär att man går en långvandring.

Teologisk fördjupning

Pilgrim - mer än att gå

Ett perspektiv på kyrka och församlingsbyggande. Seminarium med Lars Cederlöw.
    Lars Cederlöw är pilgrimspräst och föreståndare för Pilgrimscentrum i Vadstena.

Ämnesfördjupning

Alla tiders pilgrim

Ett teologiskt och historiskt perspektiv på begreppet ”pilgrim”. Seminariet leds av Tomas Wettermark.
    Tomas Wettermark är pilgrimspräst vid Pilgrimscentrum i Vadstena.

Tillämpning/konkretion

Vad är vi i allt detta som händer så snabbt i vår tid?

Vi lever i omvälvningarnas tid är nya trender avlöser varandra och påverkar livet snabbare än någonsin. Vad betyder det för oss? Det funderar vi på när vi pilgrimsvandrar i den tusenåriga staden Skara. Vandringen leds av Helena Långström Schön.
    Helena Långström Schön är ideell medarbetare i Skara pastorat. Hon leder pilgrimsvandringar sommartid på stigar runt Skara.

Alternativspår: Långvandring

Vad är då en människa?

Den yttre vandringen i historiska miljöer eller i blomstarnde natur är samtidigt ett redskap för den viktigaste vandringen: den inre. Med människovärdet som nav och med en grundton av  förundran och hopp reflekterar vi över vad det är att vara människa.
    Den som deltar i denna vandring inleder, som alla andra, dagen med morgonbön i domkyrkan. Sedan ordnas transport ut till startplatsen varifrån man vandrar tillbaka till domkyrkan. Lunch serveras längs vägen och gruppen är tillbaka till den avslutande mässan. Ta med vatten, lämpliga skor och klä dig efter väder!
    Denna heldagsvandring omfattar ca 15 km och leds av Tina Redin.
    Tina Redin är diakon i Falköpings pastorat.

2018-02-01