Spår 3: Integration

Om sammanhållning och gemenskap, kommunikation och nya upptäckter handlar det i spåret Integration. Vi får också tillfälle till nya upptäckter genom tidigare erfarenheter.

Teologisk fördjupning

Bibel och betong

Vad händer när en bibeltext landar i det som för oss är nytt och okänt? Kanske öppnar sig dimensioner och djup som vi inte trodde fanns. Med de erfarenheter vi har söker vi efter nya upptäckter i gamla texter. Dessutom går vi en sväng på vattnet för att se om det bär... Med Henrik Törnqvist.
    Henrik Törnqvist är kyrkoherde i Bergsjöns församling.

Ämnesfördjupning

Organisera ditt lokalsamhälle

Hur skapar vi sammanhållning och gemenskap i våra lokalsamhällen? Om hur man i Bayern inspirerar ideella till  att  samverka med olika aktörer i det lokala sammanhaget för att underlätta integration av de nyanlända, där ideella i evangelisk-lutherska kyrkan är viktiga aktörer.
    Anne-Lore Mauer och Heinz Dunkenberger-Kellermann arbetar som pedagoger i ELKB​, den evangelisk-lutherska kyrkan i Bayern, Tyskland.

Tillämpning/konkretion

Kommunikation som skapar förändring

Den interreligiösa ungdomsgruppen Faith to faith från Falköping talar om kommunikation och gemenskap som ett verktyg att jobba mot radikalisering och utanförskap. Molly Svensson och ungdomar från gruppen leder seminariet.
    Molly Svensson är diakoniassistent i Falköpings pastorat.

2018-04-06