Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Spår 2: Diakoni

  Diakoni ingår i kyrkans huvuduppgift och är ett uppdrag för alla. Med olika infallsvinklar tittar vi närmare på den diakonala uppgiften och låter oss inspireras.

  Teologisk fördjupning

  Sociala utmaningar - diakonal strategi

  Marika Markovits ger en överblick av de sociala utmaningarna i Sverige och vilka vägval det ställer Svenska kyrkans diakonala arbete inför. Vilken roll kan kyrkan ta i dessa samhällsutmaningar?
  Marika Markovits är direktor för Stockholms Stadsmission och präst. Marika har stor erfarenhet av att arbeta i samverkan med socialtjänst, skola, polis och barn- och ungdomspsykiatrin. Marika har arbetat inom Stadsmissionen sedan 2003 och som direktor sedan 2004.

  Ämnesfördjupning

  Vad ser du, Jeremia?

  Kyrkan har ett profetiskt uppdrag. Men vad menar vi med det? Och hur skulle det kunna uttryckas i den tid vi lever? Marie Fritzon leder detta seminarium.
  Marie Fritzson är diakon i Borås.

  Tillämpning/konkretion

  Diakonihuset Planeten - en plats att växa på

  Här får du veta hur det att vara på Planeten i Skara - som gäst och som volontär - och vad som görs där. Stina Järvinen berättar tillsammans med några av volontärerna.
  Stina Järvinen är diakon och verksamhetsledare för Diakonihuset Planeten, en diakonal mötesplats och frivilligcentrum i centrala Skara.

   

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna Theander, Skara stift
  Uppdaterad
  2017-12-08
  X
  Dokumentid: 1369469- Webid: 29142 - Unitid: 4